Gummo 13.07.2018 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 Witam, przychodzę z prośbą o poradę. Mieszkam na parterze w wieżowcu, Po tym jak wybiła u mnie w toalecie kanalizacja, hydraulicy ze spółdzielni byli zmuszeni rozebrać kawałek instalacji znajdujący się bezpośrednio pod moją posadzką (tam powstał czop, którego żadna spirala nie chciała ruszyć) Na moją sugestię, że skoro już rozebrali kawałek instalacji to mogliby wyprostować bardziej odpływ , poskładali na nowo z PCV taką konstrukcję jak na foto. W związku z tym moje pytanie do znawców, albo nawet rzeczoznawców. Czy to jest zgodne ze sztuką i normami ? Wg mnie takie zamontowanie sprzyja ubijaniu się nieczystości w niecce. Proszę o poradę czym podeprzeć się i przymusić spółdzielnię do przebudowy odpływu. Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 13.07.2018 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 Żeliwo wymienili na PCV. Mniejsze szanse na zapchanie, lepszy poślizg. Chyba że do wc wrzucacie gnaty i allwaysy - aaa to się musi zapchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gummo 13.07.2018 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 Na fantazję tak wielu mieszkańców jak w wieżowcu nikt nie ma wpływu.Chodzi mi tylko o to, że te dwa ciasne zakręty na pcv ułatwiają ubijanie się nieczystości. Opływ pod posadzkę jest minimalnie odsunięty i można byłoby to zrobić bez takich zawijasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts