Umbra 18.07.2018 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 Cześć, mam pytanie i proszę uprzejmie o odpowiedź. Jestem na etapie stanu surowego otwartego. Jak przygotować się do montażu okna tarasowego? Wysokość otworu od szlichty 2,60, będzie styropian i wylewka - zajmą 20 cm, okno docelowo ma mieć 2,30. Czym najlepiej, skutecznie podmurować podproże? Isomur? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.07.2018 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 Poszerzenie. Isomur ma lambdę gorszą od BK a cenę dla rozrzutnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Umbra 18.07.2018 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 (edytowane) Poszerzenie okna, tak? Czy to jest część dolna ramy okiennej? Chciałabym dobrze zrozumieć.Firma posiada w ofercie poszerzenia od 0,6 do max. 0,9 cm, a reszta?czym?, no i klej oraz płytka... Edytowane 18 Lipca 2018 przez Umbra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.07.2018 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 https://goo.gl/images/8qrkng Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Umbra 18.07.2018 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 Dzięki za zdjęcie, wiem, że próbujesz pomóc, doceniam, ale ja nadal mam wątpliwości. Czy możesz mi wypisać warstwowo? SZLICHTA+CO?+POSZERZENIE 0,6 CZY 0,9 = ? tak, żeby moja wylewka 20 cm i płytka z klejem około 2 cm pięknie licowała z szyną okna. Przepraszam, uczę się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.07.2018 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 ściana fundamentowa -> papa -> poszerzenie z hydroizolacją ->okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 18.07.2018 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 (edytowane) A nie możesz dać klinarytu? http://www.klinar.pl/Podwaliny-z-klinarytu U nas podwalina pod psk była dużo tańsza od systemowego poszerzenia. Tak to wyglądało Edytowane 18 Lipca 2018 przez cob_ra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 18.07.2018 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 Dzięki za zdjęcie, wiem, że próbujesz pomóc, doceniam, ale ja nadal mam wątpliwości. Czy możesz mi wypisać warstwowo? SZLICHTA+CO?+POSZERZENIE 0,6 CZY 0,9 = ? tak, żeby moja wylewka 20 cm i płytka z klejem około 2 cm pięknie licowała z szyną okna. Przepraszam, uczę się. zastosuj https://sklep.grupamagnum.eu/cieply-montaz-cieple-parapety/klinaryt-pod-progi-psk-z-podparciem-szyny-jezdnej-70-300-mm.html bardzo dobre rozwiazanie rozwiazuje dwa problemy masz podparte okno oraz podparta szyne jezdna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 18.07.2018 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 zamów 21 cm i masz pięknie z licowane 1 cm na podlinkowanie pod spodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 18.07.2018 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 Witam A nie możesz dać klinarytu? http://www.klinar.pl/Podwaliny-z-klinarytu U nas podwalina pod psk była dużo tańsza od systemowego poszerzenia. Tak to wyglądało Jak to na zdjęciach to klinaryt to ja jestem Baba z wąsem Ktoś nieźle Pana naciągnął ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.07.2018 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 Cześć, mam pytanie i proszę uprzejmie o odpowiedź. Jestem na etapie stanu surowego otwartego. Jak przygotować się do montażu okna tarasowego? Wysokość otworu od szlichty 2,60, będzie styropian i wylewka - zajmą 20 cm, okno docelowo ma mieć 2,30. Czym najlepiej, skutecznie podmurować podproże? Isomur? Pozdrawiam Coś tu jest nie tak z liczeniem. Jeśli otwór 260, a poziom zero 20cm, to okno wychodzi ok 240cm (minus luzy montażowe). Poszerzenia się łączy dowolnie by uzyskać jak najbardziej optymalny wymiar. Wreszcie - można użyć klinarytów lub innych typów podwalin: A nie możesz dać klinarytu? http://www.klinar.pl/Podwaliny-z-klinarytu U nas podwalina pod psk była dużo tańsza od systemowego poszerzenia. Tak to wyglądało Mam wrażenie, że tu jest nie klinaryt a XPS. I to jeszcze piana jest pomiędzy oknem a XPS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.07.2018 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 A nie możesz dać klinarytu? A oprócz wątpliwej etykietki "klinaryt" to śmiesznie to trochę wygląda, że pod drzwiami XPS, a obok zamiast BK inny materiał, świetnie przewodzący ciepło do gruntu przez ścianę fundamentową. Ludzie właśnie kombinują, jak pierwszą warstwę ocieplić (stąd pomysł na złoty biznes isomuru) - a tu zrobione dokładnie odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.07.2018 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 KaizenBardzo słuszna uwaga ale....jak widzę chałupa przed ociepleniem więc jeśli zostanie to wykonane z głową to fakt że pierwsze warstwy są z cegły nie ma znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 19.07.2018 04:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Coś tu jest nie tak z liczeniem. Jeśli otwór 260, a poziom zero 20cm, to okno wychodzi ok 240cm (minus luzy montażowe). Poszerzenia się łączy dowolnie by uzyskać jak najbardziej optymalny wymiar. Wreszcie - można użyć klinarytów lub innych typów podwalin: Mam wrażenie, że tu jest nie klinaryt a XPS. I to jeszcze piana jest pomiędzy oknem a XPS? Dobrze piszesz, to ja źle napisałem ze to klinaryt sugerując się stroną z której było zamawiane, a pianka to już moje dodatkowy wymysł. Jeśli dobrze pamiętam to było to: PROFIL DRZWIOWY PD01XT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.07.2018 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Ale wymysł... w sensie? przy dobranychpodwalinach i montażu na przygotowanej wylewce tam nie ma miejsca na pianę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.07.2018 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Kaizen Bardzo słuszna uwaga ale....jak widzę chałupa przed ociepleniem więc jeśli zostanie to wykonane z głową to fakt że pierwsze warstwy są z cegły nie ma znaczenia Ma znaczenie, bo chodzi o mostek do gruntu. Tego izolacja elewacji ani ściany fundamentowej od zewnątrz nie naprawi. Właśnie dlatego ludzie kombinują z isomurem, zasypywaniem porthermu perlitem czy inne cuda. Przy podłogówce to jeszcze ważniejsze, niż przy grzejnikach, bo podłoga grzewcza ma znikomą czy nawet brak izolacji do tej cegły, a temperaturę ma sporo wyższą w głębi, niż temperatura powietrza w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.07.2018 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Spójrz na zdjęcie.ocieplenie pójdzie (jak sadze) aż do dolne prowadzi podwaliny. Gdzie tu widzisz "mostek"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.07.2018 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Spójrz na zdjęcie.ocieplenie pójdzie (jak sadze) aż do dolne prowadzi podwaliny. Gdzie tu widzisz "mostek"? Skorzystam z grafiki właśnie Isomuru: http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=416508 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.07.2018 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Pi.....eDalej mówię gdzie masz w tym konkretnym wypadku mostek ?Zamiana pustaka na cegłę pełną już to tworzy ? ŻartyW dzisiejszych czasach na fundamenty idzie przeważnie min 10 XPS Narysować można pięknie tylko do tego pofatygowaliby się w jakieś dane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 19.07.2018 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Ściana fundamentowa ocieplona jest styro 15cm 0,036. Elewacja to 20cm 0,031. Jakbym chciał walczyć o każdy W to bym stawiał dom na płycie. Izolacja wygląda w ten sposób, to jedyne zdjęcie które mam z tego połączenia jak wygląda. Styro z fundamentu styka się z elewacyjnym dodatkowo jest to wszystko wypełnione pianką. Wbijałem pistolet i lałem piankę. Przecież pierwszy dom jest dla wroga, a to jest nasz pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts