garażowy 18.07.2018 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 Witam . Szukam sugestii, pomysłu na układ , ogólną aranżacje salonu który widać na zdjęciu . Mam pewien pomysł ale nie chciałbym niczego sugerowac aby was nie kierowac błędnie. W salonie tym ma sie znaleźć miejsce z dużym stołem na około 12 osób a także duży narożnik lub kanapy z wygodnym miejscem do oglądania tv. Tv- 55 cali wiszący na scianie . Na najdłuższej scianie ( przeciwległej do drzwi) znajdują sie dwa okna . Prosze o propozycje na rozmieszczenie tych głównych mebli tak aby było to wygodnie i praktycznie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 18.07.2018 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2018 Zaznacz umiejscowienie okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garażowy 19.07.2018 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Tu są wymiary , moge podac wiecej informacji jeśli trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garażowy 19.07.2018 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kobax 19.07.2018 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Nasze sugestie na aranżacje: 1) 2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garażowy 19.07.2018 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Jakies realne propozycje ktos ma ? A nie reklamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kobax 19.07.2018 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Chciałem cie tylko zainspirować. Ok, nie wiem w jakim standardzie chcesz zrobić ten salon i jaki masz na to budżet, ale ja widzę to tak: - Telewizor na ścianie - będziesz potrzebował do tego uchwytu. Chcesz tylko powiesić, czy ma być na wysięgniku i się obracać? Pamiętaj, aby mieć gdzieś blisko gniazdko (chyba nie chcesz ciągnąć kabla). Skoro wiszący to pamiętaj, że gdzieś będziesz musiał upchnąć dekoder i inne sprzęty jak np. konsole itp. - Duży stół - pewnie na jakieś uroczystości więc kwestia dobrania eleganckiego stołu i krzeseł a nad to jakąś elegancką lampę. Nie wiem jak masz rozmieszczone oświetlenie w pomieszczeniu. - Z drugiej strony duża sofa narożna, jakiś mały stolik, telewizor na ścianie. Ewentualnie ozdoby: lampa stojąca, kwiaty, obrazy, kolorowe oświetlenie led wokół sufitu itp. itd. Jak chcesz, aby ktoś ci zrobił rzut i rozmiesił ci to na planie, to uderz do Elfir.. ona ogarnia takie sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garażowy 19.07.2018 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 W sumie tyle to i ja wiem , kwestia przemyślanego rozmieszczenia i o to mi własnie chodzi aby ktoś mi to rozrysował i sensownie rozmieścił , może być odręcznie. Oświetlenie to jeszcze kwestia do ustalenia , gdyż etap wymiany elektryki mam dopiero przed sobą więc wchodzi w grę kżde rozwiązanie oświetleniowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.07.2018 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Ja bym dała stół w tej szerszej części a narożnik w tej mniejszej. ustawienie samej kanapy będzie zależeć od tego, czy z okna jest ładny widok i jaka to strona świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garażowy 19.07.2018 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Z okna jest widok na droge i sąsiadów (geste zabudowania,osiedle domków jednorodzinnych ) . Całe popołudnie i wieczór słońce świeci prosto w okna. A gdzie najlepiej tv ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.07.2018 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 (edytowane) W takim razie kanapa może stać tyłem do okna. Skoro światło świeci cały dzień i to nisko (skoro pod wieczór) to i tak trzeba zakładać zasłanianie okien. Z racji tego, że nie lubię ołtarzyków z TV, dałabym go na ścianie naprzeciw okien , nie rzucającej się w oczy po wejściu do pokoju. Wówczas dwie kanapy w układzie L. Przy takim układzie dwie ściany prostopadłe do okien trzeba byłoby ciekawie wyeksponować, bo będą to duże płaszczyzny. Ale to już zależy od preferowanego przez ciebie stylu. Edytowane 19 Lipca 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 19.07.2018 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Przy stole raczej nie będziecie siedzieć ale i jeść . Zatem bliżej drzwi a w odosobnieniu kanapy i TV ale odżałuj i dorzuć te 5 cali miejsca starcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garażowy 19.07.2018 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 A co myślisz gdyby zastosowac takie rozwiązanie jak napisałas czyli 2 kanapy w ukladzie L z tym ze jedna pod oknem a druga prostopadle do okna ale nie pod scianą tylko w połowie pokoju jak gdyby dzieląc go na pół . Czyli osoby siedzące na kanapie siedziałyby tyłem do dużego stołu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.07.2018 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 a przodem do ściany? I co na tej ścianie miałyby podziwiać? Tak to przynajmniej jest wgląd na tych, co wchodzą do pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garażowy 22.07.2018 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2018 Czyli rozumiem że taki układ powienien byc najodpowiedniejszy? Prosze jeszcze o jakies uwagi wskazówki ponieważ na tym etapie moge jeszcze wszystko zmienic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garażowy 22.07.2018 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2018 Jak chcesz, aby ktoś ci zrobił rzut i rozmiesił ci to na planie, to uderz do Elfir.. ona ogarnia takie sprawy. Mam prosbe do koleżanki Elfir , czy mogłabyś mi to rozmieścić na planie w odpowiednich proporcjach ? Bede bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garażowy 22.07.2018 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2018 (edytowane) Planuję zastowac tego typu narożnik Edytowane 22 Lipca 2018 przez garażowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.07.2018 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2018 (edytowane) Gdybyś zamiast narożnika postawił na dwie kanapy, miałbyś szansę na zmianę aranżacji wnętrza bez wymiany mebli. dwie kanapy 220x100 (można dac mniejsze) nrożnik: Nie wiem jak wygląda układ pozostałych wnętrz, ale polecam wejście do tak dużego salonu o szerokości min. 150cm. Zwykle drzwi będą wyglądać nieproporcjonalnie. Edytowane 23 Lipca 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garażowy 23.07.2018 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2018 Wielkie dzięki za pomoc , o to mi własnie chodziło . Moge sie jakoś odwdzięczyć? Tak jak sugerujesz jestem w trakcie poszerzania wejścia ponieważ teraz ma tylko 70cm a docelowo ma mieć 110cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garażowy 23.07.2018 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2018 (edytowane) Tak to wyglądało 2 tygodnie temu , teraz juz mam wylewki zrobione i ogrzewanie podłogowe . Na suficie widać belki stropowe ( po zerwaniu starego sufitu ) . Co myślicie żeby je wyszlifo wac pomalować lakierem a płyty G-K zamontować pomiędzy belkami około 5-10 cm powyżej dolnej płaszcyzny belek .. Reszte przestrzeni pozostawić na izolacje akustyczną i kolejne pytanie , czym najlepiej wygłuszyć tą przestrzeń pomiędzy sufitem a podłogą na piętrze , ponieważ teraz jak ktoś chodzi w pokoju na górze to słychać jakby sufit miał spaść... Edytowane 23 Lipca 2018 przez garażowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts