Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomysł na zagospodarowanie salonu .

garażowy

Recommended Posts

ja bym je zostawiła, tym bardziej że pokój niski.

Z tym, że po szlifowaniu wybielić ługiem lub bejcą, bo ciemne będą przytłaczające. Najlepiej aby miały odcień wypłowiałego drewna.

http://feel-at-home.com.pl/sites/default/files/dekorella.hu.jpg

Do tego również dość jasna podłoga i białe lub śmietankowe ściany.

Chyba nie musisz lakierować, można dać olej.

Świetnie wyglądałby w takim wnętrzu styl modern rustic albo modern coastal (jeśli lubisz bardziej nowoczesny styl). Z tym, że wówczas kanapa, którą pokazałeś kompletnie nie pasuje.

Szczegóły techniczne wygłuszania to nie do mnie, trzeba osobny wątek założyć w dziale "ściany, podłogi, sufity"

• 3 weeks później...

Zostawienie widocznych belek jest dobrym pomysłem, szczególnie wtedy, gdy tak jak tutaj, są one realną konstrukcją, a nie styropianową naklejką. Warto jednak dopasować je do stylu całego salonu. We wnętrzach rustykalnych i loftowych dobrze będą wyglądały w kolorze naturalnego drewna, a w skandynawskich i nowoczesnych raczej bielone. Oto kilka inspiracji:

21a.jpg21b.jpg21c.jpg

• 3 weeks później...
ja bym je zostawiła, tym bardziej że pokój niski.

Z tym, że po szlifowaniu wybielić ługiem lub bejcą, bo ciemne będą przytłaczające. Najlepiej aby miały odcień wypłowiałego drewna.

http://feel-at-home.com.pl/sites/default/files/dekorella.hu.jpg

Do tego również dość jasna podłoga i białe lub śmietankowe ściany.

Chyba nie musisz lakierować, można dać olej.

Świetnie wyglądałby w takim wnętrzu styl modern rustic albo modern coastal (jeśli lubisz bardziej nowoczesny styl). Z tym, że wówczas kanapa, którą pokazałeś kompletnie nie pasuje.

Szczegóły techniczne wygłuszania to nie do mnie, trzeba osobny wątek założyć w dziale "ściany, podłogi, sufity"

Dobry pomysł! Popieram w 100%. Według mnie modern rustic to będzie strzał w dziesiątkę w tego typu salonie ;)