kroles 19.07.2018 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Cześć, szukam jak najtrwalszego rozwiązania do pomalowania drena na zewnątrz (mała architektura). Zależy mi, żeby widoczna była struktura drewna i zachowany naturalny kolor. Do tej pory uzywałem gruntu drewnochron (3x) i potem gruntu powłokotwórczego drewnochron w kolorze sosna naturana (2x, niektóre rzeczy 3x). Po pomalowaniu efekt był bardzo dobry, niestety po kilku miesiącach na południowej ekspozycji powłoka właściwie zniknęła, szczególnie w miejscach bardziej żywicznych. Czym to można pomalować, żeby nie stracić naturalnego, drewnianego wyglądu, i żeby parę lat wytrzymało?Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 20.07.2018 05:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Zna ktoś coś sprawdzonego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 20.07.2018 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Używałem drewnochronu impregnat extra i on działa bardzo fajnie. U mnie był kolor dąb więc trochę (ale nie całkiem) przykrył strukturę drewna. Może są jakieś bezbarwne albo mało intensywne kolory - sprawdź. A i jedna ważna rzecz - malowałem dobrze wysuszone drewno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.07.2018 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Pokryj drewno żywicą syntetyczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 20.07.2018 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Używałem drewnochronu impregnat extra i on działa bardzo fajnie. U mnie był kolor dąb więc trochę (ale nie całkiem) przykrył strukturę drewna. Może są jakieś bezbarwne albo mało intensywne kolory - sprawdź. Są, właśnie tego użyłem i niestety się nie sprawdziło. chyba jest tak, że jaśniejsze kolory są bardziej problematyczne. Pokryj drewno żywicą syntetyczną. Brzmi ciekawie, nie pomyślałem o tym. Masz jakąś podpowedź co do konkretnego produktu? Znalazłem Epidian 5, nada się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.07.2018 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 (edytowane) Brzmi ciekawie, nie pomyślałem o tym. Masz jakąś podpowedź co do konkretnego produktu? Znalazłem Epidian 5, nada się? Nie. Przeczytałam o tym pomyśle w pismie wnetrzarskim. Pierwsze to spalone meble: A drugie to stół ogrodowy na którym właściciel zabezpieczył łuszcząca się farbę, bo mu się spodobał kolaż kolorystyczny i nie chciał odświeżać malowaniem mebla Edytowane 20 Lipca 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 22.07.2018 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2018 Elfir, 6591 - dzięki za pomoc, przyjrzę się propozycjom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts