szczukot 24.07.2018 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2018 (edytowane) Witam Gdzie można kupić coś tego typu : Czyli podstawa niewidoczna, do wbetonowania, z regulacją wysokości. I od góry ma tylko gwint wchodzący w słup a nie blachę wsuwaną w belkę. No i w ocynku ogniowym oczywiście. Może mieć od dołu tą blachę do przykręcenia do betonu (zabetonuje całość lub odetnę) Edytowane 24 Lipca 2018 przez szczukot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudek6311 25.07.2018 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Dwa lata temu kupiłem coś takiego na allegro. Szukaj "podstawy słupa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 25.07.2018 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Szczukot - kup same pręty i daj do ocynku Np. Mabo na Spółdzielców robi ocynk ogniowy - nie wiem tylko czy biorą male zlecenia ale można popytać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 25.07.2018 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Dwa lata temu kupiłem coś takiego na allegro. Szukaj "podstawy słupa" Szukałem. Coś tego typu można znaleźć, ale o ocynku ogniowym to już nie ma mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 25.07.2018 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Szczukot - kup same pręty i daj do ocynku Np. Mabo na Spółdzielców robi ocynk ogniowy - nie wiem tylko czy biorą male zlecenia ale można popytać ... No do pręta trzeba by jeszcze znaleźć płytki co będzie wyzwaniem. Do tego ocynk,. Wyjdzie dużo czasu na załatwienie i kilka razy więcej kasy niż za gotowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 25.07.2018 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Jeśli musi być cynkowane ogniowo, to coś podobnego może znajdziesz tu :https://www.jula.pl/catalog/artykuly-budowlane-i-farby/okucia/okucia-budowlane/podstawy-do-slupow-i-filarow/regulowana-podstawa-slupa-340612/ Ewentualnie zapytaj o lokalnego dystrybutora u producenta z którego strony pochodzi Twoja fotka.http://strongtie.pl/produkty-main/product/2845-pps-podstawa-slupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 25.07.2018 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Ten z Jula nie jest montowany do środka słupa - tylko jest widoczny. A zapytam producenta - dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 25.07.2018 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 No to znalazłem tą ze zdjęcia:http://www.kadetech.pl/2264,pps80g-b-podstawa-slupa.htmlAle tanio nie jest i tylko rozmiar 80x80 (trochę mało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woan 25.07.2018 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 (edytowane) Prosta sprawa szpilka, nakrętki i blacha. Zleć komuś dorobienie. Edytowane 25 Lipca 2018 przez woan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 26.07.2018 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 blacha 5-10zł zależy od grubości /sztpręt z 5 zł /sztnakrętki 1-2zł /kompletocynkowanie ogniowe 5xł/kgjedyną rzecz jaka musimy zrobić, to powiercić otwory w tej blasze. Czas:10 minut w internecie aby zamówić blachy, 10-20minut na wiercenie otworów(zakładam, że to będzie więcej sztuki troche czasu na zakup preta gdzies w jakims składzie/markecie budowlanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 26.07.2018 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 No i do tego koszt przesyłki tych części co znacznie przewyższy ich koszt zakupu bo każda część pewnie będzie u innego dostawcy. Sam pręt kosztuje z 20-30 zł/m - za 5 zł nie ma szans. Przecież to jakieś m24 musi być.I kupno dwóch wierteł do metalu i to porządnych, bo jedno z nich nieźle grube będzie. To chyba z kilkadziesiąt złotych minimum za te wiertło. No i czasowo nie doliczyłeś dojazdu do tego składu budowlanego (lub kolejny zakup w necie prętu). I dwóch dojazdów do firmy cynkującej. Krótko mówiąc, wszystko fajnie wygląda, ale jak faktycznie jest się świadomym, to koszt zrobienia tego i czas poświęcony będzie kilka razy większy niż podałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 26.07.2018 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Z opisu wynikają wymiary. Dorobienie u kogoś pewnie przy kilku sztukach zamknie się w kwocie do 40zł/szt i dodatkowo można zrobić wg własnych wymiarów. Problem (logistyczno-kosztowo-czasowy) może być tylko z cynkowaniem. Czy naprawdę jest ono konieczne? Moim zdaniem absolutnie zbędne. Przy tych gabarytach (pręt M20) pomalowane widoczne elementy wytrzymają znacznie dłużej niż cała stojąca na nich konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtf23 26.07.2018 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Co za problem z blachą. Zajechać na skład metalowy i wziąć np. płaskownik 120mm i np grubosci 5 mm albo i więcej. Wystarczy pociąć przewiercić i gotowe. Po co to cynkować. Wystarczy dobrym podkładem pomalować i wystarczy. Trochę pomyśleć. Na to ustrojstwo nawet bym nie dał 40 złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 26.07.2018 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 No i do tego koszt przesyłki tych części co znacznie przewyższy ich koszt zakupu bo każda część pewnie będzie u innego dostawcy. Sam pręt kosztuje z 20-30 zł/m - za 5 zł nie ma szans. Przecież to jakieś m24 musi być. I kupno dwóch wierteł do metalu i to porządnych, bo jedno z nich nieźle grube będzie. To chyba z kilkadziesiąt złotych minimum za te wiertło. No i czasowo nie doliczyłeś dojazdu do tego składu budowlanego (lub kolejny zakup w necie prętu). I dwóch dojazdów do firmy cynkującej. Krótko mówiąc, wszystko fajnie wygląda, ale jak faktycznie jest się świadomym, to koszt zrobienia tego i czas poświęcony będzie kilka razy większy niż podałeś. Nie. Ostatnio robiłem coś podobnego, dlatego podałem koszt i czas wzięty z autopsji. Oczywiście dojazdu do składu budowlanego nie podałem, bo to zależy od wielu czynników. Ja poruszam się komunikacją miejską. Warszawa. Koszt przesyłki jest różny ale taniej mi wyszło z przesyłką za pobraniem gdzieś w Polsce niż na miejscu z dojazdem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 27.07.2018 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 No to chyba nie będę się bawił tylko kupię gotowca tego typu:https://allegro.pl/podstawa-slupa-regulowana-psr110-110x250x4-m24-i6371985478.html#thumb/5 I ewentualnie jak słabo ten ocynk będzie wyglądał to docynkuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts