ktemk 24.07.2018 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2018 Witam, macie doświadczenia w mieszkaniu w domu parterowym z sufitem na 2,50m i oknami o wysokości 1,30m? PozdrawiamKrzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.07.2018 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2018 trochę nisko, ale w starym budownictwie tak bywało. Okna akurat najłatwiej powiększyć. Zawsze można też pomyśleć o otwarciu po połać, jeśli konstrukcja stropu drewniana. Ale to duża przebudowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktemk 25.07.2018 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 dzięki za odp. generalnie ja planuje mieć tak w nowym domu... w projekcie mam strop betonowy na 258cm natomiast ja zmieniłem na drewniany - więc jak dojdzie sufit podwieszany to będzie około 250cm... nie chce już robić zmian w projekcie i chciałbym tak zostawić, tym bardziej że zamierzam grzać prądem więc mniejsza kubatura tutaj może mieć sens. Pytanie jest tylko takie czy ktoś w tego typu domu mieszkał i czy nie było to uciążliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 25.07.2018 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 To kwestia wielkości pomieszczeń i przyzwyczajanie mieszkańców, w nowym domu nie wyobrażam sobie takich wysokości, w domku wakacyjnym spoko. Dla mnie nisko ciasno. Czym grzana nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka 25.07.2018 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 To wszystko zależy od indywidualnych odczuć. Ja bym nie mogła mieszkać w takim domu zwałaszcza nowowybudowanym. 250 cm wysokości mam w części gospodarczej domu (kotłownia, pralnia, garaż, malutki korytarz) i jest to dla mnie klaustrofobiczne. W domu mam 300 cm wysikości pomieszczań. W mieszkaniu miałam 270 cm i to było znośne. Ale wiele osób ma w mieszkaniach właśnie 250 cm i jakoś żyja . Jak pomieszczenia ( pokoje) w domu sa małe to nie bedzie tak bardzo przeszkadzać, ale jak planujesz duże otwarte przestrzenie to sufit bedzie ci lerzał na głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.07.2018 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 dokładnie - im większe pomieszczenie tym powinno być wyższe. Przy tak niskich sufitach lepiej zrobić osobno: kuchnia, jadalnia, salon niż robić jedno otwarte wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts