mnowak02 25.07.2018 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Cześć,Położyłem w mieszkaniu płytki i panele i chciałbym zamontować pomiędzy nimi listwę a najlepiej profil fugowy w kształcie litery T(Teownik).Ma on szerokość 20mm. Pytanie jak zamontować taki teownik pomiędzy płytka a panel, czy klej dajemy tylko od strony płytki a od strony panela mamy kilka mm przerwy dylatacyjnej czy klej dajemy pod pionową nóżkę od listwy ale to chyba wtedy klej może przedostać się pomiędzy nóżkę a panel i panel nie będzie miał miejsca do pracowania. Sprzedawca w sklepie przkazał informację że powinno się klej dawać pod nóżkę co jest dla mnie dziwne.Link o jaką listwę chodzi: http://cezar.eu/profil-fugowy-gladki-fg-14-fg-20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.07.2018 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 lepiej wybierz coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak02 25.07.2018 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Płytki już mam zamontowane więc tych listw nie wsadzę pod nie. Mam już zakupiony teownik i pytanie brzmi jak wyżej tj gdzie dokładnie dać klej aby to przymocować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.07.2018 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 A to juz pytaj producenta i rób wg jego wytycznych. IMO nie będzie to trwale stabilne, więc robiąc wg zaleceń będziesz miał podstawę do reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts