piotras123 25.07.2018 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Dzień dobry,chcę założyć kominek wolnostojący w bliźniaku w którym na etapie budowy nie zostało to przewidziane.Mam więc pytanie jak najlepiej taki komin zainstalować?mam jeden wolny kanał który miał być pod okap w aneksie, wiadomo że nie bezpośrednio ale pomyślałem że w taki kanał może jest możliwość dodać jakiś wkład kominowy? Moża jakoś inaczej można taki kanał przystosować? Wiadomo - obok jest drugi, odzielny kanał do wentylacji pomieszczenia.Druga opcja komin stalowy zewnętrzny, czy na taki potrzebne jest zezwolenie i jaki jest średni koszt za metr takiego komina. Kominek ma być mały i służyć bardziej dla przyjemności niż służyć do grzania. z góry dzięklpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotras123 31.07.2018 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2018 Dzięki! Fantastyczne forum, jeszcze tyle pomocnych uwag nie otrzymałem na żadnym forum. Nawet strażnicy wiedzy zakazanej odsyłających do google się nie pojawili, nawet hajterzy?! Jeszcze raz dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 31.07.2018 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2018 Jeszcze nikt nie zdążył odpowiedzieć a Ty już nie zadowolony, nawet hejtować nie ma po co;-)Zauważyłeś że jest sezon wakacyjny.Jaki to by nie był kominek i jak używany wymaga komina a nie czegoś tam. Masz niepotrzebny kanał wentylacyjny tzn. taki zrobiony ponad miarę i o odpowiednim przekroju, pewnie da się wykorzystać. Najlepiej zapytać kumatego kominiarza na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 31.07.2018 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2018 Kolega @piotras123 jest z warszawy, tam czas biegnie szybciej i nie ma czasu na czekanie Masz komin wentylacyjny ale nie podałeś średnicy (wymiarów0 i materiału z którego został wykonany. Nie ma "średniego kosztu komina stalowego". Koszt komina zależy od średnicy, materiału i kształtek. Podaj więcej informacji i spokojnie czekaj na odpowiedź. Odpowiedzi otrzymujesz (lub nie) za darmo więc nie krzycz "płacę i wymagam". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 01.08.2018 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Rura stalowe o odpowiednich parametrach i w odpowiednich warunkach jest bardzo dobra Nie ma wielu alternatyw.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 13.08.2018 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2018 Zadzwoń pomożemy .Masz do nas blisko , możesz przyjechać pooglądać , zapytać.. Podeślemy dobrego kominiarza , zobaczy oceni , pomoże..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts