natka24 25.07.2018 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Ostatnie tygodnie to wewnetrzna walka dom w bliskich okolicach stolicy kontra mieszkanie w stolicy. Ogladalam domy z rynku wtornego, to jakas masakra. Trzeba duzo wlozyc w remont. Ostatecznie jednak dom. Murowany albo szkieletowy. Działki nie mam wiec od tego zaczne. Południowo-zachodnie rejony Wwy czyli linia Pruszków - Grodzisk Maz. Marzy mi sie dom max 80m2, parterowy, cieply. Do zamieszkania ja i nastolatka i 4 koty metraz mysle ze bedxie akuratny. Marzy mi sie parterowy ale jesli duzo tanszy bylby z poddaszem rozwaze taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.07.2018 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 parterowy będzie tańszy. Chyba, że MPZP narzuci bardzo strome dachy, ale wówczas warto rozważyć antresolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 26.07.2018 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 parterowy + wiązary w okolicach grodziska kupisz po 80pln-100 m2 ~~ Pruszków to już tak 250-350 chyba że działki z defektem jakimś uważaj na CPK, planują również kolej do CPK .... oglądałem fajną działkę 2km do pkp, 5 min wjazd, 2km do szkoły co było dla mnie "must have" tyle ze jak spojrzałem na mape targeo to sie okazało ze 50m od granicy dzialek planuja obwodnice grodziska .... a miało być tak pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 26.07.2018 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 To będą już chyba 6 wybory jak obiecują obwodnicę Grodziska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 26.07.2018 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 no nie? temat ugrzązł ale wolałem profilaktycznie nie ryzykować, że jednak za 5 lat dojda do wniosku iz budujemy teraz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka24 26.07.2018 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 U mnie dzialka bedzie drozsza za m2 bo jednak topowe must have to maly dystans do stacji pkp. Ja i Mloda będziemy dojeżdżac do Wwy. Elfir, aktualnie tam gdzie oglądam nachylenie dachu to min 30st Na pewno zdecyduje sie na panele sloneczne wiec plaskiego dachu i tak nie planuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.07.2018 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 to masz niezły zasób gotówki - droga działka, i panele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka24 26.07.2018 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Hmm... panele jeszcze przemysle ale lokalizacja jest b.wazna. Zasoby są jakie są. Dlatego Pruszkow odpada. Za drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka24 26.07.2018 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Mam na oku działkę. Droga dojazdowa od drogi asfaltowej ma szerokość 4m i prowadzi do 2 działek. Niestety ta działka, która mnie interesuje jest prostopadle do tej drogi. tzn droga prowadzi po szerokości działki i wjazd jest jakby pod kątem 90st (wiem, że trzeba inaczej wzjazd na posesję zrobić) Pytanie czy 4m wystarczą na dojazd maszyn budowlanych i dostaw? Dadzą radę? To mnie martwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 26.07.2018 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Z tego co wiem to minimum to 5m nawet na wewnętrzną ... Przynajmniej u nas w gminie. Osobówka ma 2m więc 4m wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 26.07.2018 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Mam na oku działkę. Droga dojazdowa od drogi asfaltowej ma szerokość 4m i prowadzi do 2 działek. Niestety ta działka, która mnie interesuje jest prostopadle do tej drogi. tzn droga prowadzi po szerokości działki i wjazd jest jakby pod kątem 90st (wiem, że trzeba inaczej wzjazd na posesję zrobić) Pytanie czy 4m wystarczą na dojazd maszyn budowlanych i dostaw? Dadzą radę? To mnie martwi Droga to mojej działki ma 4-5 metrów szerokości, dodatkowo jest z małym zakrętem ok 15 stopni a w pewnym momencie mocno się zwęża. Z miarką w ręku 3 metry od płotu do płotu. Na styk, ale weszło wszystko: betoniarki, dostawy, nawet auto z wiązarami. 4 metry szerokości to żaden problem. Oczywiście zjazd musisz odpowiednio szeroko zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka24 26.07.2018 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 dzięki, trochę mnie to uspokoiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 27.07.2018 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Ciekawe, ja mam 5m szerokosc drogi wewnętrznej i wjazd oczywiscie prostopadle do tej drogi i nie jest latwo osobowka. Specjalnie robilem szeroką bramę żeby wygodnie podjeżdzać. Nie wyobrazam sobie co by bylo jakby było 4m albo jeszcze 3.5. A żona to już by chyba przeklneła takie parkowanie. Musialbym zrezygnować z ogrodzenia frontowego i zrobić parking otwarty przed domem. Zresztą 5m to minimalna szerokosc ze wzgledu na przepisy ustawowe a nie miejscowe - musi straż pozarna swobodnie podjezdzać itp więc mozliwe że w ogole nie dostaniecie pozwolenia na budowe na takiej dzialce. Nie patrz na to czy maszyny budowalne wjada tylko jak ci się bedzie tam żyło po budowie, pewnie do konca zycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka24 27.07.2018 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Na drugiej działce dom stoi, tylko tam jest dojazd na wprost. Liczę się z tym, ze częśc dzialki pojdzie pod ukosny wjazd, bo taki mozna zrobic.5m wynika z warunkow technicznych czy innych zapisow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka24 27.07.2018 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Z przepisow ppoz wynika, ze min szerokosc drogi to 3.5m w miescie i 3m poza. A drogi pożarowej 4m. Min szerokosc jezdni drogi dojazdowej to 3m a ciągu pieszo jezdnego 5m. Tyle skrot z przepisow ppoz i WT Ta droga dojazdowa to 50m drogi utwardzonej o szerokosci 4m. Do 2 domow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 27.07.2018 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Ciekawe, ja mam 5m szerokosc drogi wewnętrznej i wjazd oczywiscie prostopadle do tej drogi i nie jest latwo osobowka. Specjalnie robilem szeroką bramę żeby wygodnie podjeżdzać. Nie wyobrazam sobie co by bylo jakby było 4m albo jeszcze 3.5. A żona to już by chyba przeklneła takie parkowanie. Musialbym zrezygnować z ogrodzenia frontowego i zrobić parking otwarty przed domem. Wiadomo, że czym innym jest skręcanie z takiej drogi a czym innym jazda na wprost. Na czas budowy można odsunąć frontowe ogrodzenie lub zrobić je ruchome na jakiś palikach. A później poświecić kawałek działki na wjazd. Jest to jakiś kompromis, ale jak masz ograniczony budżet, to przy każdej działce będzie jakieś ale. @Natka24, a jaki jest status tej drogi? To jest droga wewnętrzna, gminna itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.07.2018 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 jakie wymiary ma ta działka? z jakiej strony jest wjazd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka24 27.07.2018 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 (edytowane) droga jest wewnetrzna Popełniłam takie cuś; _dom2.pdf działka ma wymiary 29x24m edit: wjazd jest od wschodu działki Edytowane 27 Lipca 2018 przez natka24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 27.07.2018 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 zróbcie sobie ubikacje oddzielnie i łazienke ułatwia to zycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
natka24 27.07.2018 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 fakt. tylko gdzie to wcisnę pokombinuje pozniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts