Kaizen 26.07.2018 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Czyli co proponujecie do wodnej podłogowki? No i chciałbym tez taka podlogowke z ktorej czuc pod stopami cieplo w zimie jezeli miałbym zrezygnować z grzejników. To musisz zbudowac nielegalny, nieocieplony zgodnie z WT dom, albo otwierać okna. Tylko ogrzewanie tanie nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 26.07.2018 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Przy dobrze zrobionej podłogówce i ocieplonym porządnie domu to wyraźne ciepło podłogi poczujesz przy -15 -20 C za oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 26.07.2018 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 (edytowane) Czyli co proponujecie do wodnej podłogowki? No i chciałbym tez taka podlogowke z ktorej czuc pod stopami cieplo w zimie jezeli miałbym zrezygnować z grzejników. Jeżeli chcesz mieć "ciepła podłogę którą czuć" to będziesz musiał otwierać okna, w innym przypadku podłoga będzie " taka sobie". Dla mnie ta temperatura to 28st nie da się jej utrzymać cały czas bo można byłoby "zdechnąć" z gorąca. Teraz ma 22,7 jest lato i jest "taka sobie". Każdy ma swoje odczucie ciepła. A co np. z łazienką i jakimś grzejnikiem chodźby do wysuszenia ręczników ? Przyzwyczajeni jesteśmy do gorących grzejników w zimie więc może nam troche tego brakować ... Ja mam grzejniki drabinkowe z grzałką 300w bo lubię mieć ciepły ręcznik po wyjściu z kąpieli, i w okresach przejściowych jest przydatny. Edytowane 26 Lipca 2018 przez tkaczor123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 27.07.2018 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Jaki bufor? Kable grzejne w posadzkę. a CWU czym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 28.07.2018 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Pewnie grzałka w II taryfie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 28.07.2018 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Kable w posadzkę i grzałka w taryfie. Można i tak, ile kW mocy zamówionej trzeba ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Buderus 24.08.2018 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 Witam, Na wiosnę 2019 zaczynam budować domek z projektu: https://projekty.muratordom.pl//projekt_czterolistna-koniczyna-wariant-xvi,3384,0,0.htm . I mam do was pytanie : Jakie ogrzewanie najlepiej sie sprawdzi w takim niedużym domku? Dodam że nie chce mieć gazu w domu. Tylko prąd i woda. Ewentualnie jakaś butla do kuchenki, ponieważ płyta indukcyjna nie przypadła mi do gustu. Co radzicie ? Na dole podłogówka a u góry grzejniki i do tego jakaś rozsądna pompa ciepła ( nie gruntowa). Dodam że mam ograniczone budżet na ten cel a chciałbym to rozgryźć na etapie przed fundamentami i chudziakiem bo sporo osób widziałem robi podłogówkę pod wylewką. Jak to się też sprawdza ? Wydaje mi się, że lepsze rozwiązanie jest zaraz pod płytkami, ponieważ czuć to ciepło pod stopami , ale jeżeli nie to proszę mnie z błędu wyprowadzić. Dzięki za porady. Witam, Jeżeli nie chce Pan wykorzystać ogrzewania gazowego, polecam zastanowić się nad zastosowaniem powietrznej pompy ciepła. Takie rozwiązanie cechuje się niskimi kosztami ogrzewania oraz jest całkowicie bezobsługowe. Jest również ekologiczne, ponieważ wytwarzanie ciepła nie zachodzi na drodze spalania. W ofercie marki Buderus znajdują się sprawdzone powietrzne pompy ciepła z rodziny Logatherm, które posiadają jeden z najwyższych współczynników COP na rynku. W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji o pompach ciepła zachęcam do odwiedzenia strony internetowej produktu: http://www.buderus.pl/produkty/kategorie-produktow/pompy-ciepla/powietrzne/ Chętnie odpowiem na ewentualne pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts