Kamka 27.07.2018 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 WitamCzy kupujac gotowy projekt warto jest kupic dodatki do projektu? a mianowicie projekt wentylacji, projekt ogrzewania podlogowego,elektryki itd.Czy taki projekt zrobi firma ktora bedzie wykonywala dana prace?Jak Wy robilisci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 27.07.2018 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Ja miałem w standardzie - bez tego projekt jest niekompletny. Wg rozporządzenia w sprawie zawartosci projektu bez projektów instalacji nie powinieneś dostać PnB. Ale co powiat to inne zwyczaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 27.07.2018 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 czytałem o projekcie budy dla psa w 4-ch wariantach jako dodatek do projektu budynku - zastanawiające ! a tak poważnie, jak pisze Kaizen : instalacje stanowią część zawartości Projektu Budowlanego ( gotowiec nim NIE JEST ! ). Nie pamiętam ile było tematów / wątków na FM gdzie ktoś kupił " gotowca " z kominami wentylacji grawitacyjnej i chciał dostosować do Wentylacji Mechanicznej, czy też ogrzewania podłogowego, a tu STOP - brak odpowiedniej wysokości kondygnacji i ogrzewanie podłogowe, czy też WM zaczęło pozostawać w sferze marzeń lub też "wprowadzane" w budynek z większymi / mniejszymi problemami. Kamka - poczytaj sobie o zawartości Projektu Budowlanego : http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/DocDetails.xsp?id=WDU20120000462 a potem porównaj sobie zakres jw, z tym co kupujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adregus 14.03.2019 01:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 (edytowane) Najlepiej chyba wybrać taki projekt żeby było możliwe dokupienie dodatków albo żeby były w standardzie. Kupiłem gotowy z [spam] i wybrałem do niego to co mi było potrzebne. Chyba najlepiej od razu dopytać żeby potem nie okazało się jak wyżej że projekt nie jest dostosowany do wentylacji mechanicznej Edytowane 14 Marca 2019 przez Elfir dwa wpisy z pochwałami jednego biura - wygląda na reklamę szeptaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka112 14.03.2019 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 Ja miałam bez instalacji. Z Pnb nie było problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts