arnet1 27.07.2018 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Witam, Kilka dni temu zakończono u mnie wymianę połaci dachowej. W mojej ocenie i w ocenie kierownika budowy w skali 2-5 jest to obecnie ocena 3- . Proszę zwrócic uwagę na obróbki blacharskie , które są największym mankamentem. Kolejna wada - wiele dachówek jest "luźnych" wg wykonawcy tak musi być. Proszę najpierw o Waszą ocenę, czy mam z tym działać dalej tzn. rzeczoznawca, sąd czy faktycznie jest wszystko OK tak jak twierdzi wykonawca. Zainteresowanym mogę podesłać więcej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gambit565 27.07.2018 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 z pod budki z piwem wziales tych "wykonawcow"?niezle janusze dekarstwa- panie my zawsze robim na sylykon, bedziesz pan zadowolony… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arnet1 27.07.2018 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 No wlasnie nie, ponoc dobra firma... Ale u mnie jak widac nie wyszlo. Co robic? Mam jakies szanse gdybym poszedl z tym do sądu? Wykonawca sie nie poczuwa do tego aby cokolwiek porawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 28.07.2018 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 No wlasnie nie, ponoc dobra firma... Ale u mnie jak widac nie wyszlo. Co robic? Mam jakies szanse gdybym poszedl z tym do sądu? Wykonawca sie nie poczuwa do tego aby cokolwiek porawic. Uszczelniacz powinien być niewidoczny. No przy wcińce w komin. Parapet Pod wodę i bez spadku. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiłem dachówkę 28.07.2018 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 (edytowane) Jaka dachówkę masz położoną? Brakuje estetyki wykonania przy obróbkach z blachy....niech poprawią. Edytowane 28 Lipca 2018 przez kupiłem dachówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arnet1 28.07.2018 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Dachówka Roben Monza Plus.Sęk w tym, że nie chcą poprawić, twierdząc że wszystko jest w porządku.Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiłem dachówkę 28.07.2018 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Nie płacić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 28.07.2018 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Z niezapłaconych pieniędzy dla dekarzy załóż monitoring. Moze sie przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiłem dachówkę 29.07.2018 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 Bez przesady albo poprawia albo przychodzi inny dekarz robi to ładnie tak jak należy i odlicza od ich wynagrodzenia. Bertha równie dobrze można powiedzieć żeby sobie ten dekarz założył monitoring bo może mu się przydać gdy tego nie poprawi. Wcześniej czy później trafi kosa na kamień..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.08.2018 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 Łatwo się krytykuje ale tu są dość trudne przejścia. Sprawa estetyki jest bezdyskusyjna ale zdjęcia są zrobione z bardzo bliskiej odległości. Warto by pokazać to z pozycji gruntu. Poprawić się tego nie da, to trzeba rozebrać i wykonać jeszcze raz (dlatego wykonawca nie chce tego poprawiać). Do sądu tu nie ma z czym iść tym bardziej, że oceniono robotę na 3- czyli zaliczono! Należało zwrócić na to uwagę w trakcie wykonywania. Gdyby były błędy w sztuce to co innego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiralbar 11.08.2018 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2018 Masz rachunki, umowę to załatwiaj polubownie. Jak zapłaciłaś to ekspertyza techn, prawnik i pisemka a na koniec do sądu.Wg tego co pokazałaś na fotach to wszystkie obróbki i ten kosz są do poprawy, tylko jak bo wg mnie parapet okna jest na równo z dachówką a prawidłowo jego obróbka powinna nachodzić na dachówkę. Woda nie popłynie pod górkę, chyba, że sposobem speca z YT puścisz wodę pod pierwszą dachówką na drugą za nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts