dzikusisko 27.07.2018 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Witam. Mija miesiąc od kiedy mam zrobioną wylewkę z mixokreta... Jak zostawię coś na dłużej na podłodzę jeszcze da się dojrzeć ciemniejszy kolor w tym miejscu to znaczy że nie odparowała cała woda jasna sprawa. Ogrzewanie będzie za parę miesięcy. Moje pytanie jest takie: - Jak się ma kładzenie płytek do nie ogrzanej podłogi? Czy niesie to jakieś konsekwencje? Ktoś mi powiedział że jak ułożę płytki przed uruchomieniem podłogówki to jak ona ruszy to pod wpływem ciepła może mi fuga popękać brzmi... śmiesznie... Czy jest się czego obawiać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 27.07.2018 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2018 Jest.I nie tylko fuga ale i płytki mogą popękać.Poszukaj tematów o wygrzewaniu jastrychu i nie lekceważ tematu bo może okazać się to mało śmieszne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 28.07.2018 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Witam. Mija miesiąc od kiedy mam zrobioną wylewkę z mixokreta... Jak zostawię coś na dłużej na podłodzę jeszcze da się dojrzeć ciemniejszy kolor w tym miejscu to znaczy że nie odparowała cała woda jasna sprawa. Ogrzewanie będzie za parę miesięcy. Moje pytanie jest takie: - Jak się ma kładzenie płytek do nie ogrzanej podłogi? Czy niesie to jakieś konsekwencje? Ktoś mi powiedział że jak ułożę płytki przed uruchomieniem podłogówki to jak ona ruszy to pod wpływem ciepła może mi fuga popękać brzmi... śmiesznie... Czy jest się czego obawiać?? nic nie przyspieszysz. Masz czas to i podkład w sposób naturalny będzie sobie wysychał. Kilka miesięcy to trochę czasu na wysychanie. Czekaj, dobra rada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 31.07.2018 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2018 Powinno się przeprowadzić tzw. wygrzewanie wlewki - nie kombinuj , założysz ogrzewanie, sprawdzisz wilgotność i wygrzejesz wylewkę i dopiero kładź pytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikusisko 05.08.2018 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 No ale widzicie jakie są teraz temperatury. Bo tu tylko chodzi o wilgoć w posadzce? Jade właśnie do obi. Moze kupie miernik wilgotnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 05.08.2018 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 (edytowane) Zwykłym miernikiem nnie zmierzysz. Grubą wylewkę trzeba kuć. Do tego chodzi też o zluzowanie naprężeń. Wygrzewaj. U mnie wylewki zrobione w lutym, wygrzewane 1,5 miesiaca na powierzchni mają ponad 3%. Głebiej pewnie więcej. Będę wygrzewał jeszcze raz. Edytowane 5 Sierpnia 2018 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 05.08.2018 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 Założyłeś temat ponad tydzień temu i pomimo, że wszyscy ci mówią o wygrzewaniu jastrychu, ty i tak szukasz kogoś kto ci powie, że nie trzeba bo tenże tego nie robił i jest ok.Weź chociaż sprawdź w wikipedii co to jest i po co. Nie wygrzane posadzki mogą ci się taką czkawką odbić, że będziesz długo pamiętał a winą będziesz obarczał płytkarza .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 05.08.2018 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 Możesz kłaść śmiało. Wykładzinę dywanową i to sztuczną. PozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikusisko 21.08.2018 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2018 spoko, zrozumiałem czekam aż mi podłączą piec i zaczynam wygrzewanie dzięki za pomoc... ale powstał u mnie inny problem, mam okno tarasowe 5m i mocno tam grzeje i mi posadzka się podniosła prawie o 5mm pod oknem... :O Da się frezować mixokreta tak jak normalny beton?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.08.2018 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2018 ale powstał u mnie inny problem, mam okno tarasowe 5m i mocno tam grzeje i mi posadzka się podniosła prawie o 5mm pod oknem... :O Wyluzuj. Podniosła się, to i opadnie. Przecież nie spuchła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikusisko 21.08.2018 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2018 No dwa tygodnie już jest szczelnie pod folią, i nic... nawet 1mm wydaje się sucha jak wiór... no ale nic poczekam na efekty po uruchomieniu podłogówki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 25.08.2018 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 No dwa tygodnie już jest szczelnie pod folią, i nic... nawet 1mm wydaje się sucha jak wiór... no ale nic poczekam na efekty po uruchomieniu podłogówki... panikarz i niecierpliwy... Podniosła się bo wysycha. Warstwa wierzchnia wysycha najpierw, potem coraz głębiej, aż warstwa dolna osiągnie ten sam stan wartości wilgoci resztkowej, jaki ma powierzchnia. Posadzka wysycha od góry w dół, para wodna przemieszcza się od dołu (zimniej) do góry (cieplej)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghostoen 31.08.2018 02:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 Dokladnie tak jak piszą . Wietrz pomieszczenia daj spokojnie przeschnąć posadzką, spokojnie bez paniki powinna sie wyrównać. A wygrzewaj stopniowo etapami do tygodnia czasu zaczynając od niewielkiej temp i stopniowo ja zwiększając. Co do płytek klejonych na nie wyschniętej posadzce w kole przy budowie halinpewnej firmie znanej przejechała sie tak lokalna grupka ala firma płytkarzy puścili ich z torbami bo po włączeniu ogrzewania pękły fugi plytki i płytki na łączeniach posadzka ściana. każdy im mówił ale nie chcieli słuchać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts