kuminiorz 28.07.2018 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Chcę kupić klimatyzator przenośny. Czy mogę podłączyć pod komin wentylacyjny? Czytałem, że one słabo chłodzą i strasznie hałasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 28.07.2018 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Z wydajnoscią klimy przenośnej jest ten problem, ze wyciąga ona schłodzone powietrze z wnętrza domu i po ogrzaniu wyrzuca na zewnątrz. W to miejsce wentylacja musi dostarczyć gorące powietrze z zewnątrz. No i hałas - bedziesz się zastanawiał, czy znosić upał, czy hałas. Do wentylacji grawitacyjnej nie możesz legalnie tego podłaczyć. Generalnie to złoto dla naiwnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 28.07.2018 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2018 Używałem w salonie od południa jak mieszkałem w bloku w największe upały. Szału nie było ale komfort trochę poprawiało - szczególnie zmniejszało wilgotność. Cały wic jest w tym aby skutecznie wywalać gorące powietrze ( maksymalnie krótka droga i szczelna ) bo inaczej to bilans wychodzi na O lub nawet na +. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts