Maluch11 31.07.2018 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2018 Witam wszystkichW przyszłym roku mam zamiar rozpocząć budowę domu wg projektu PUK 3 w okolicy Radzymina. Jest to nowy projekt i nie znalazłem na forum osób budujących. Czy ktoś z Was buduję lub zbudował wg tego projektu? Link do projektu: https://archiportal.pl/projekt/puk3/ Zmiany jakie wprowadziliśmy:- poszerzenie garażu o 1 m- podniesienie ściany kolankowej o 50cm- zlikwidowanie okien dachowych- wstawieni okien w garażu i w pomieszczeniu nad garażem- zlikwidowaliśmy balkon- zamiast drzwi balkonowych na poddaszu - okna - Likwidacja kominów, za wyjątkiem komina w kotłowni - wentylacja mechaniczna z rekuperatorem Ogrzewanie gaz plus podłogówka na całości. Co sądzicie o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluch11 07.08.2018 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 Zastanawiam się czy potrzebne są drzwi w kotłowni na zewnątrz. Dom ogrzewany gazem ziemnym.Jakie są wasze doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.08.2018 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 (edytowane) tutaj o innej wersji:https://forum.muratordom.pl/showthread.php?245155-projekt-PUK-2-G2-pracownia-ARCHIPORTALhttps://forum.muratordom.pl/showthread.php?209345-PUK-ktoś-w-tym-domu-chce-zamieszkać Ten projekt identyczny jest z Noelią - na jej temat jest o wiele prężniejszy wątek na forum. Ta kotłownia jest jednocześnie składzikiem ogrodowym, więc drzwi mają sens. Edytowane 19 Sierpnia 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluch11 20.08.2018 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2018 Widziałem i czytałem wątki dotyczące Noeli (mimo podobieństwa trochę się różnią) Odnośnie drzwi, to na składzik będzie docelowo inny budynek w ogrodzie. Bardziej chodzi mi o to czy są potrzebne te drzwi do obsługi urządzeń tam umieszczonych: piec, odkurzacz centralny, rekuperator? Czy są wymogi prawne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik17 23.06.2020 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2020 Tez planuję podobne zmiany w tym projekcie. Czy udało Ci się już wybudować ten dom? Masz jakieś opinie/uwagi, które nasunęły Ci się podczas budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluch11 16.11.2020 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2020 Przepraszam, że tak długo nie odpowiadałem, ale trochę byłem zapracowany i nie zaglądałem dawno do tematu.Tak, już wybudowałem, a nawet od kilku tygodni mieszkam, obecnie robię elewację. Co do zmian to wyszło zgodnie z założeniami i obecnie nie mam uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts