rustin 01.08.2018 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2018 Witam.Kupiłem lampę zewnętrzna http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7341738045 chciałem ją podłączyć pod łącznik aby przy włączonym zaświecala się i swiecil się podczas ruchu a przy wyłączonym nie włączała się wogole.Niestety poległem, nie wiem czy lampa była uszkodzona czy może mam instalacje zrobiona pod lampę bez czujnika? W domu jest łącznik pojedynczy na dwa przewody, brązowy i niebieski i takie też wpialem do niego. Na zewnątrz do lampy są trzy przewody, połaczylem kolorami tak jak w lampie z aukcji, brązowy, niebieski i żółto-zielony. Efekt był taki, że po włączeniu włączeniu włącznikiem zaświecala się ale nie wylaczala mimo ustawionego minimalnego czasu i czujnika światła aby w dzień nie swiecila.Czy problem jest z lampa czy instalacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 02.08.2018 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 Witam. Kupiłem lampę zewnętrzna http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7341738045 chciałem ją podłączyć pod łącznik aby przy włączonym zaświecala się i swiecil się podczas ruchu a przy wyłączonym nie włączała się wogole. Niestety poległem, nie wiem czy lampa była uszkodzona czy może mam instalacje zrobiona pod lampę bez czujnika? W domu jest łącznik pojedynczy na dwa przewody, brązowy i niebieski i takie też wpialem do niego. Na zewnątrz do lampy są trzy przewody, połaczylem kolorami tak jak w lampie z aukcji, brązowy, niebieski i żółto-zielony. Efekt był taki, że po włączeniu włączeniu włącznikiem zaświecala się ale nie wylaczala mimo ustawionego minimalnego czasu i czujnika światła aby w dzień nie swiecila. Czy problem jest z lampa czy instalacja? Raczej problem z elektrykiem. W domu łącznik na dwa przewody niebieski i brązowy, a przecież tak być nie powinno. Na początek trzeba ustalić czy kolory znaczą co znaczyć powinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 02.08.2018 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 Ścian już rozwalac nie będę.Można prosić na odpowiedź w temacie? Po włączeniu włącznika prąd jest na przewodzie zewnątrz. Dlaczego lampa się nie wylaczala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiterBo 03.08.2018 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 znakiem tego że coś z lampą jest nie teges.... jeżeli na jednym z 3 żył jest prąd, to lampa powinna działać i gasnąć do momentu aż czujnik nie wykryje ruchu. Robiłeś test z godny z opisem ? Lampa w ogóle nie gaśnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 03.08.2018 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Tak jak pisałem, nie gaśnie wogole, dopiero jak wyłącze włącznikiemTest robiłem według opisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K-DOM_Instalacje 24.08.2018 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 Z Twojego opisu prawdopodobnie problem jest z samą lampą, jednak żeby się upewnić zamień lampę na zwykłą bez czujników i sprawdź czy wyłącznik powoduje jej zapalanie. Sprawdź przy okazji, czy wyłącznik przerywa na pewno przewód fazowy bo z opisu wynika, że kolory przewodów dla Twojego elektryka niekoniecznie miały znaczenie. Na końcu należało by jeszcze sprawdzić lampę spokojnie na stole warsztatowym.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 27.08.2018 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 Wszystko działa, dobrze podłączone , elektryk jednak zna kolory . Winna była lampa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts