Ender11 02.08.2018 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 Witam.Takie szybkie pytanko, bo coś mnie dzisiaj zaskoczyło.Czy wszyscy sprzedawcy dachówki żądają opłacenia całości dostawy ( dachówki ,gąsiory itp. na cały dach) z góry przed dostawą?Nigdy za dostawę materiałów budowlanych tak nie płaciłem. Jak byłby ktoś tak uczynny i opisał mi jak on płacił byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 02.08.2018 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2018 U mnie chcieli (dokładnie to wykonawca dachu - za robociznę i resztę materiałów płaciłem po wrobocie, dachówka przyjechała prosto od producenta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 03.08.2018 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Ja płaciłem dzień przed dostawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 03.08.2018 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Ja nie musiałem płacić wczesniej, ale zapłaciłem, bo to była jedyna możliwość żeby zagwarantowac cenę. Dachówka teraz leży trzeci miesiąc na składzie i czeka na swój czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 03.08.2018 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Ja płaciłem za transport i 10 % wartości zamówienia w złotówkach( fabryka w Niemczech). Potem fakturą z 7 dniowym okresem płatności na wskazane konto w Euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ender11 04.08.2018 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2018 Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Znalazłem firmę nie wymagającą płatności z góry w całości.Pozzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 05.08.2018 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 To jest normalne że chcą kasę z góry. To tak jak w sklepie najpierw płacisz a potem dostajesz towar. A co jak nagle dachówka będzie zamontowana a kasy nie masz zamiaru zapłacić. Klienci są różni i jest to jedyne zabezpieczenie aby dostać pieniądze za towar. Możesz się jeszcze ugadać że zapłacisz na miejscu np kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ender11 06.08.2018 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 To nie tak jak myślisz. Umowa kupna sprzedaży wiąże dwie strony i powinna rozkładać ryzyko po dwóch stronach. A ode mnie ( w tym wypadku) żąda się wpłaty100%, nazywając to zaliczką i terminem dostawy mniej więcej 6 tygodni. Sprzedawca się zabezpiecza.A co z moim zabezpieczeniem? Zaznaczam że warunki umowy są nienegocjowalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 07.08.2018 02:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 Zaznaczam że warunki umowy są nienegocjowalne. Nie słyszałem o takich. Próbowałeś np. "Zapłacę 10% więcej w sumie, ale dam zadatek 10%, reszta w ciągu 7 dni po dostawie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ender11 07.08.2018 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 Ja byłem gotów zapłacić 50% przy zamówieniu i resztę przy dostawie, ale nie chcieli się zgodzić.Dodatkowo mówili, że wszyscy dostawcy dachów mają takie warunki stąd moje pytanie na forum.Ale znalazłem innych z lepszymi warunkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts