kioto 03.08.2018 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Podoba mi się projekt domu https://www.dom-projekt.pl/projekt-mirow-15gg,502.html tylko trochę bym pozmieniał Czy ktoś zna ten projekt lub buduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.08.2018 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 Mnie przeraża ilość ścian nośnych. Planujesz ten dom bombardować? Kuchnia metrażem jak w ciasnym blokowym mieszkaniu. Salon jak w nieco większym blokowym mieszkaniu. I aż trzy balkony aby zrobić sobie mostki cieplne i wyrzucić kasę na coś niepotrzebnego w domu jednorodzinnym. Projekt wygląda jakby go projektował ktoś, kto mieszka w bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micro-jr 03.02.2020 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 (edytowane) to mój dom doszło na etapie adaptacji do połączenia kuchni ze spiżarką. pomiędzy salonem i pokojem na dole jest przejście ~1,5m szerokości (z belką nad progiem) Co do uwag z eksploatacji, to garaż jest o 1m za wąski i o 0,5 m za krótki, parkując w nim 2 samochody w tym jeden rodzinny, zostaje b. mało miejsca. - balkon nad tarasem trzeba było robić dłuższy tj. na 4m. - balkon nad garażem wynika z tego, ze dla mojego domu jest to "front" budynku. i nie chciałem wielkiej pustej ściany robić. zadaszenie i balkon i kolumny optycznie zmniejszają budynek. - balkonik nad wejściem przydaje się w deszczowe dni, i tego bym nie zmienił. - w sypialni na górze są dwa okna dachowe - jedno by wystarczyło w lecie jest b. jasno, a w zimie i tak wieczorem nie ma słońca. - w sypialni obok jest zbędne okno dachowe wystarczają te w elewacji - a pokój się bardzo w lato przez to nagrzewa. podstawowym plusem tego domu, było to, ze mieścił się na wąskiej (a długiej) działce, gdzie miałem b. małą rezerwę w szerokości budynku. Edytowane 3 Lutego 2020 przez micro-jr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts