Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt Mirów 15 GG pracownia DOM-PROJEKT

Recommended Posts

• 3 weeks później...

Mnie przeraża ilość ścian nośnych. Planujesz ten dom bombardować? :D

Kuchnia metrażem jak w ciasnym blokowym mieszkaniu. Salon jak w nieco większym blokowym mieszkaniu.

I aż trzy balkony aby zrobić sobie mostki cieplne i wyrzucić kasę na coś niepotrzebnego w domu jednorodzinnym.

Projekt wygląda jakby go projektował ktoś, kto mieszka w bloku.

• 1 year później...

to mój dom :) doszło na etapie adaptacji do połączenia kuchni ze spiżarką.

pomiędzy salonem i pokojem na dole jest przejście ~1,5m szerokości (z belką nad progiem)

Co do uwag z eksploatacji, to garaż jest o 1m za wąski i o 0,5 m za krótki, parkując w nim 2 samochody w tym jeden rodzinny, zostaje b. mało miejsca.

- balkon nad tarasem trzeba było robić dłuższy tj. na 4m.

- balkon nad garażem wynika z tego, ze dla mojego domu jest to "front" budynku. i nie chciałem wielkiej pustej ściany robić. zadaszenie i balkon i kolumny optycznie zmniejszają budynek.

- balkonik nad wejściem przydaje się w deszczowe dni, i tego bym nie zmienił.

- w sypialni na górze są dwa okna dachowe - jedno by wystarczyło w lecie jest b. jasno, a w zimie i tak wieczorem nie ma słońca.

- w sypialni obok jest zbędne okno dachowe wystarczają te w elewacji - a pokój się bardzo w lato przez to nagrzewa.

podstawowym plusem tego domu, było to, ze mieścił się na wąskiej (a długiej) działce, gdzie miałem b. małą rezerwę w szerokości budynku.

Edytowane przez micro-jr