tomno 03.08.2018 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Witam. Mógłby mi ktoś polecić jakiś okap kuchenny 80 cm w rozsądnej cenie, który można by przełączać aby pracował jako wyciąg lub filtr, oraz w miarę cicho pracował. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanAGD 03.08.2018 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Praktycznie każdy okap może pracować jako wyciąg lub z filtrem. Problemem jest szerokość 80cm. Standardem jest 60cm lub 90cm.Z tańszych firm zostaje Toflesz, tutaj znajdzie coś do 1200zł, a później to już kwestia 2000zł i do góry. Nie ma możliwości zamontowania okapu 90cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomno 03.08.2018 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Praktycznie każdy okap może pracować jako wyciąg lub z filtrem. Problemem jest szerokość 80cm. Standardem jest 60cm lub 90cm. Z tańszych firm zostaje Toflesz, tutaj znajdzie coś do 1200zł, a później to już kwestia 2000zł i do góry. Nie ma możliwości zamontowania okapu 90cm? 90 też mógłby być. Piszesz, że prawie każdy tak może pracować, jednak jakoś jak szukałem to wszystkie można było podłączyć jako filtr lub wyciąg, a ja chciałbym móc przełączać tak lub tak. Np. w lecie by pracował jako wyciąg, a w zimie jako filtr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 03.08.2018 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Widziałem raz u kogoś (dawno temu i nie pamiętam nawet u kogo) okap podszafkowy, który wystawał spod szafki i tu do góry dmuchał przefiltrowanym powietrzem. Jak ktoś zna taki model, to plizz o namiary. Ale żeby przełączać czy ma dmuchać jak powyższy, czy przez rurę to nie słyszałem, nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomno 03.08.2018 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Widziałem raz u kogoś (dawno temu i nie pamiętam nawet u kogo) okap podszafkowy, który wystawał spod szafki i tu do góry dmuchał przefiltrowanym powietrzem. Jak ktoś zna taki model, to plizz o namiary. Ale żeby przełączać czy ma dmuchać jak powyższy, czy przez rurę to nie słyszałem, nie widziałem. Pierwszy z brzegu: https://allegro.pl/okap-pochlaniacz-wyciag-dako-60-cm-franke-mega-moc-i7094905651.html Dawno temu miałem podobny w domu i z boku dało się przełączyć - dmuchało albo do rury, albo przez te dziurki z przodu - jednak teraz nie chcę podszafkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuxe 06.08.2018 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2018 To ja się podepnę z moim pytaniem - czy jest jakaś różnica w jakości pracy okapu przy spodzie z siatką vs. szklany spód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanAGD 07.08.2018 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 Okapy szczelinowe mają większą wydajność - czyli ten ze szklanym dołem będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts