qwertyz666 03.08.2018 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Witam Pytanko pewnie głupie ale odpowiedzi nie znalazłem nigdzie.Kupiłem tani chiński pistolet do pianki. Popiankowałem troche (użyłem może 1/10 pojemnika) i po paru dniach stania zatkało pistolet.Nie wiem co zrobiłem źle ale teraz musze go jakoś wskrzesić do życia:P Nalezałoby go pewnie odkręcić kupić czyścik wkręcić go i popsikać. Pytanko amatora..... czy jak wykręcę prawie pełny pojemnik z pianką to ona "wypłynie" cała ?Pytam abym był przygotowany heeheh Rozumiem, że raz zamontowana na pistolecie będzie rozszczelniona i nie moge jej po wyczyszczeniu pistoletu ponownie użyć ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 03.08.2018 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Czyścik nie zadziała na zaschnietą pianę, musisz ją wydłubać.Piankę możesz spokojnie odkręcić, wystarczy oczyścić i można montować na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 03.08.2018 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Aceton działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwertyz666 03.08.2018 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Czyścik nie zadziała na zaschnietą pianę, musisz ją wydłubać. Piankę możesz spokojnie odkręcić, wystarczy oczyścić i można montować na nowo. Dzieki Hmm to na jakiej zasadzie to dziala ? Pistolet naciska jakis zawór iglica w piance? Jak probowalem to powoli odkrecac to syczy i wylewa sie po bokach . Rozumiem ze jak ja odkrece to sama sie hmm uszczelni ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 05.08.2018 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 Odkrec szybko, samo się uszczelni, tam jest specjalny zawór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcko 09.08.2018 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 Witam Pytanko pewnie głupie ale odpowiedzi nie znalazłem nigdzie. Kupiłem tani chiński pistolet do pianki. Popiankowałem troche (użyłem może 1/10 pojemnika) i po paru dniach stania zatkało pistolet. Nie wiem co zrobiłem źle ale teraz musze go jakoś wskrzesić do życia:P Nalezałoby go pewnie odkręcić kupić czyścik wkręcić go i popsikać. Pytanko amatora..... czy jak wykręcę prawie pełny pojemnik z pianką to ona "wypłynie" cała ? Pytam abym był przygotowany heeheh Rozumiem, że raz zamontowana na pistolecie będzie rozszczelniona i nie moge jej po wyczyszczeniu pistoletu ponownie użyć ? Pozdrawiam przerabiałem kilka razy. Niestety te tanie pistolety są o kant ... potłuc - co byś nie zrobił to mało kiedy jest dobrze. Ogólnie zasada "fachowców" mówi że zakręcasz pistolet (regulacja z tyłu) i piankę zostawiasz na pistolecie w pozycji jak do aplikacji. Kupiłem jakiś czas temu pistolet (wartości 110 zł) i w ten sposób robię już 3 miesiąc, potrafi stać tydzień bez użytkowania i nie ma najmniejszego problemu. Pianka oczywiście na pistolecie zaschnie to ją później obdłubujesz mechanicznie i tyle. Czyścik tylko do oczyszczenia gniazda jak wymieniasz piankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts