APCM 04.08.2018 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2018 Hej, Jakie macie doświadczenie z wiatrołapem. Poniżej projekt mojego domu. Jest w nim wiatrołap, ale nie wiem czy nie otworzyć trochę tej przestrzeni, poprzez wyrzucenie ścian (przekreślone na czerwono). Co myślicie o takim pomyśle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mku7i 04.08.2018 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2018 A co chcesz osiągnąć poprzez usunięcie tych ścian? Jak wykorzystać otwartą przestrzeń? Zamykany wiatrołap zatrzyma jesienią i zimą chłodne powietrze po otwarciu drzwi wejściowych. Poza tym kiedy przyjdą goście, kurierzy, dzieci po cukierki na halloween, świadkowie jehowi i inni domokrążcy nie wpuszczasz ich od razu do domu. Zatrzymasz też brud z dworu w jednym pomieszczeniu. Ja bym go powiększył, bo w tej chwili nie jest specjalnie duży, przesuwajac ściany i drzwi w miejsce w ktorym jest w tej chwili linia z wymiarem 210. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 04.08.2018 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2018 Nie rezygnuj z wiatrołapu, ja mam jeszcze mniejszą przestrzeń przeznaczoną na wiatrołap. W trakcie budowy nie postawiliśmy ścianek tylko została otwarta przestrzeń ( z zamiarem późniejszej zabudowy drzwiami ze szkła). Mieszkamy kilka lat, oddzielenia wiatrołapu jak nie ma tak nie ma a zimą jak ktoś otworzy drzwi wejściowe to tak zawieje chłodem aż do salonu, że brrr... Poza tym ,jak napisał mój poprzednik, to jest miejsce, gdzie zostawisz pierwszy brud , a i przypadkowych gości załatwisz nie wpuszczając ich w strefę domu. Masz ładne wnęki pod zabudowę szafami, jak usuniesz te ścianki szafy nie będą już tak estetycznie schowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 04.08.2018 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2018 mku słusznie prawi - wyciągnij ścianki do końca i zrób wiatrołap "niesymetryczny", tak aby z jednej strony było miejsce na szafę w zabudowie. Docenisz takie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 04.08.2018 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2018 Furtka i brama na pilota (plus ewentualny brysio z morydą na poziomie klamki) załatwia temat nachalnych sprzedawców towarów i wartości niematerialnych. Pilot dla każdego domownika plus rezerwa przy drzwiach, np. gdy goście muszą kogoś jeszcze wpuścić Wiatrołap to temat osobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 04.08.2018 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2018 Wiatrołap nie tylko zimą zatrzymuje ciepło ale również latem jest buforem jak za oknem 33 C a w domu 23C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 04.08.2018 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2018 Likwidacja tego wiatrołapu nie ma sensu.Powinien zostać.Poza buforem zimna i ciepła (jak powyżej napisał surgi22) jest też miejscem na szafę ubraniowa i szafę na buty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 04.08.2018 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2018 Kurtki, buty, parasole, ciepło, zimno, brud, prywatność - to ma oddzielać wiatrołap. Nie rezygnuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts