MarekTD 08.08.2018 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 Witam, jak w temacie, macie jakieś sprawdzone metody po czym poznać, że ekipa budowlana będzie solidna? W sensie, że będą terminowi nie będą wypijać farby, jeść betonu, sprzedawać na prawo i lewo krzyżaczków, gubić płytek i przychodzić do pracy w miarę trzeźwo? Pozdrawiam z placu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Advokado 08.08.2018 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 zostaw alko w barku i wyjdź a tak serio to jak ofertują Ci wszystko poprawnie, to dobrze. Nie świadczy to do końca o tym, że ekipa będzie dobra , ale o wiele łatwiej będzie CI się z nimi rozliczyć po wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.08.2018 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2018 Nie ma dobrych ekip, bywają dopilnowane. Ale nazywajac jednookiego królem - dobra ekipa od SSO nie ma wolnego terminu w tym ani przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 18.08.2018 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2018 Mają narzędzia i są sensownie ubrani, samochód to nie osobówka i tam też jest porządek, potrafią rozmawiać na temat i rozwiązywać problemy, a nie tylko "zrobimy, jak u sąsiada, będzie pan zadowolony." Trzeba wcześniej sprawdzić ich pracę u innych i popytać o terminowość. I mają terminy zaklepane na trzy lata naprzód! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabelos1972 25.08.2018 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 Wydaje mi się, że już na samym początku, podczas przedstawiania oferty, jej forma i przejrzystość może dać tobie do myślenia, czy traktują to co robią profesjonalnie, czy też próbują się ślizgać. Miałem już w swoim życiu takie przeboje z fachowcami, że hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 25.08.2018 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 Solidna ekipa to taka u której dostaniesz umowę, paragon/fakturę, gwarancję, to taka która zakupi drobne materiały i nie będzie marudzić że brakło im 3 gwoździe, albo 10 wkrętów, czy taśmy albo folii i będą Cię gonić o 7 rano telefonem i mówić "panie bo brakło ...". A jeszcze solidniejsza będzie miała to na pace auta, czyli wszystkie potrzebne graty do wykonania zleconych prac plus jakieś drobne prace połączone. Profesjonalne i sprawne narzędzia, bez kabli zasilających okręconych taśmą bezbarwną, wtyką siłową na druta. Solidna ekipa to taka w której jest majster z prawdziwego zdarzenia, który zna temat i wie co z czym się je. Jak położyć płytki żeby kontakt i włącznik był w poziomie, jak dobrać szerokości do obsadzenia drzwi. Taki majster który ogarnia trochę budowlankę i nowości a nie rozdziawia usta na widok silikatu, albo kanału rekuperacji i pyta się panie a co to jest.. No i najważniejsza sprawa to relacja Inwestor - Wykonawca, czyli Wykonawca robi tak jak chce Inwestor a nie odwrotnie, zmiana sposobu wykonania powinna być ustalona po przedyskutowaniu jakie konsekwencje będzie miała zmiana, co na plus co na minus. Jak ekipa wchodzi i robi podśmifujki z Ciebie z cyklu że "panie a kto tak teraz robi, tera to się robi tak, jest szybciej, taniej, lepiej" znaczy że wszystko będzie drożej, gorzej i fakt szybciej ale do wypłaty kasy. Jak usłyszysz że "jak pan chce to tak zrobimy, ale my zawsze robimy inaczej" to zmień ekipę bo to oznacza że nie wiedzą o czym do nich mówisz i będą improwizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pabelos1972 26.08.2018 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Dokładnie tak, tylko, że przy fakturowaniu już jest za późno niekiedy....Dlatego też wydaje mi się, że pierwsza selekcja nieznanej firmy może nastąpić już na etapie ofertowania. Rozmawiałem w gronie też budujących o swoich spostrzeżeniach - przyznali mi rację. Wiadomo też, że Pan Zenek niekoniecznie, który wstawia parapety musi mieć umiejętności w obsłudze jakiegoś programu ale mógłby jakoś przedstawić swoją ofertę, chociażby żeby był lepiej postrzegany wśród swoich konkurentów. A to, że sie bardziej postarał znaczy, że mu bardziej zależy i być może bardziej się może znać na robocie - takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts