Robaczywy 12.08.2018 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 WItajcie. Chciałem zapytać czy oparcie krokwii na wieńcu jak na zdjęciu poniżej jest prawidłowe? Z jednej strony nie bardzo umiem wyobrazić sobie jak to można zrobić inaczej, a z drugiej robi się mostek termiczny, bo jak ocieplic miejsca oznaczone czerwonym kółkiem..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.08.2018 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 Zazwyczaj opiera się na murłacie. Fajnie, jak jest na tyle wysoka, żeby weszło jeszcze trochę izolacji pod krokwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 12.08.2018 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 Na murłacie również się opiera, chociaż na zdjęciu tego nie widać, w krokwiach wycięty jest kawałek tworzacy jakby zamek. Czyli wychodzi na to, że wysokość murłaty i kąt dachu jest taki, że opiera się równiez na wieńcu. W takim układzie rozumiem, że taki urok i inacej się tego zrobić nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 12.08.2018 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 Zacios moglby byc zrobiony troche plycej ale przeciez to nie ma zadnego znaczenia. Ja mam nieocieplony wieniec bo nie chcialo mi sie go ocieplac i po pierwszej zimie watpie czy w ogole bedzie mi sie chcialo w ogole go kiedys dotykac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil30cm 13.08.2018 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2018 To robią amatorzy? Nie potrafią obciąć krokwi na ziemi? Potem będą obcinać piłą w powietrzu i będzie to wyglądać jak wygląda. Pokaż więcej zdjęć dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.08.2018 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 Na murłacie również się opiera To jak murłata wyschnie i się skurczy to przestanie się o nią opierać. Czy może wziąłeś suszone drewno na więźbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 14.08.2018 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 To robią amatorzy? Nie potrafią obciąć krokwi na ziemi? Potem będą obcinać piłą w powietrzu i będzie to wyglądać jak wygląda. Pokaż więcej zdjęć dachu Czy oni sa amatorami cyz profesjanlistami to cięzko powiedzieć, wydaje mi się, że dach robią lepiej niż murowali. Niby w dachu się specjalizują. Wrzucę wieczorem więcej zdjęć, chętnie usłyszę opinię / uwagi o jakości wykonania. Faktycznie się teraz zastanawiam jak oni to zamierzają równo dociąć. To jak murłata wyschnie i się skurczy to przestanie się o nią opierać. Czy może wziąłeś suszone drewno na więźbę? Tak więźba jest suszona, także z kurczeniem nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 15.08.2018 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2018 Obiecałem fotki, al enie wrzuciłem, bo mi Majstry zabrali drabinę Będą mam nadzieję jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 17.08.2018 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 http://pokazywarka.pl/robaczywydachTak to z grubsza wygląda. Jętki jeszcze nie są skręcone, bo pewnie zwrócicie na to uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 17.08.2018 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 Mało miejsca zostawiłeś na zaizolowanie ścian szczytowych od góry. Za mało.A ta murłata to przykręcona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 18.08.2018 06:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2018 Tak wiem, miejsca nie ma za wiele ok 10-12, ale piana ZK powinna dać radę. Co do murłaty, to jak widać na zdjęciach, jest przykręcona, sugerujesz, że za duże odstępy między szpilkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.08.2018 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2018 (edytowane) Te podkładki i nakretki wygladają, jakby co najwyżej palcami zakręcone (w ogóle nie dociśnięte do murłaty). Pamiętaj też o dokręceniu tych nakrętek tuż przed ich przykryciem. Jak drewn nie jest idealnie suche, to skurczy się i nakrętki będą luźne nawet, jak teraz solidnie dokręcisz. Edytowane 18 Sierpnia 2018 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 18.08.2018 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2018 Tak, w tym sensie masz rację, nie są jeszcze docelowo dokręcone, Dzięki za uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 24.08.2018 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 Jak już ciągniemy tutaj temat mojego dachu, to czy możecie mi powiedzieć, czy tak dziura koło jaskółki, to tak ma być i dopiero zostanie to poźniej obrobione, czy może coś tu poszło nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts