Slygado 14.08.2018 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 Witam. Robimy projekt indywidualny (140m + 35 garaż). Dom parterowy, strop teriva (lub rozważamy smart) Mamy sprawdzoną ekipę, która buduje już kolejny dom w okolicy. Znają się na robocie, słowni i solidni, ale cenowo mówią znajomi, ze tani nie są Wymiary domu to 16,3x14,7 więc już trochę tego jest Kalkulacja jaką nam dali po jakichś negocjacjach przedstawia się następująco: - fundamenty z izolacjami (do chudziaka) 12tys - ściany z parteru 25cm plus słupy żelbet 13tys - kominy systemowe 2tys - ściany działowe 3tys - strop teriva 15tys - ścianka kolankowa i wieńce 5tys Razem za robociznę do dachu 50 tys, (chyba, że zrobimy strop smart to odejdzie nam 15tys z tej robocizny, a strop smart z montażem około 30tys) Nie jest to mało, ale dom też trochę rozpięty, więc zastanawiamy się, czy wybrać dobrą, sprawdzoną ekipę czy może poszukać kogoś innego... Tylko pytanie, czy przy takiej powierzchni ktoś zrobi nam sporo taniej ?? Co sądzicie to tej sycenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 14.08.2018 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 pytałem u siebie w mazowieckim 3-4 ekipy to za podobny budynek 180m2 użytkowej bez garażu na płycie fundamentowej, bez stropu miałem wyceny 40-43 tysie, płyta droższa o jakieś 5 tysi od twoich fundamentów więc 35 tysi to taka normalna cena za taki budynek na fundamentach przynajmniej w mazowieckim z czego 2 ekipy były z lubelszczyzny, a dwie z okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 14.08.2018 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 Kluczowy jest fragment : ...bez stropu miałem wyceny 40-43 tysie, płyta droższa o jakieś 5 tysi od twoich fundamentów .... Strop to jeden z bardziej pracochłonnych etapów, w Twojej wycenie go brak, w wycenie kolegi Slygado jest ujęty. Trudno zatem to porównywać. Natomiast z rozmów i doświadczeń znajomych, cena 50-60 kPLN za robotę do stanu surowego z więźbą to dość dobra oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 14.08.2018 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 Cena jak najbardziej w granicach rozsądku. Pewnie znajdziesz z 5K taniej, ale jak masz przekonanie do jakości roboty tej ekipy to bym nie szukał tańszej. Takie ryzyko się nie opłaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 14.08.2018 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 Kluczowy jest fragment : Strop to jeden z bardziej pracochłonnych etapów, w Twojej wycenie go brak, w wycenie kolegi Slygado jest ujęty. Trudno zatem to porównywać. Natomiast z rozmów i doświadczeń znajomych, cena 50-60 kPLN za robotę do stanu surowego z więźbą to dość dobra oferta. przeciez podał cenę bez stropu ...... "Razem za robociznę do dachu 50 tys,(chyba, że zrobimy strop smart to odejdzie nam 15tys z tej robocizny" czyli 35 bez stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 14.08.2018 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 Cena jest za robociznę ze stropem tervia 50tys. Do wieńca pod murłate. Bez stropu 35tys. Plus jeszcze taki że mają termin na koniec października. Tak jak mi potrzeba. Dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 14.08.2018 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 to tak jak pisałem podobnie jak u mnie miałem 4 wyceny tyle ze płyta 5k drozsza od fundmantów wszystkie 40-43 tysie takze twoja oferta wydaje sie "normalna" jak na dzisiejsze standardy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 14.08.2018 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 Tak to jest jak miał być mały domek a potem się okazuje, że chce się większy Dogaduję się zatem ze sprawdzoną ekipą i w listopadzie ruszamy z fundamentami, a jak pogoda dopisze to i ze ścianami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 14.08.2018 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 a strop smart z montażem około 30tys) Smart z montażem tzn z czym? Sądzę że z ułożeniem na budynku a wieńce, z brojenie szalowanie i zalewanie wińca oraz zamków w cenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majka112 14.08.2018 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2018 Podobnej wielkości dom parterowy z dachem, bez położenia dachówki -60 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts