fafulja 17.08.2018 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 witam serdecznie. przychodzę z nietypowym zapytaniem.pojawila się konieczność zamontowania drzwi w otworze stanowiącym przejście salon-hall. jedyne rozwiązanie jakie przychodzi mi do głowy to podnoszone do gory. szerokość otworu okolo 150 cm, brak możliwości montażu drzwi przesuwnych. postaram się wrzucić w następnym poście poglądowe zdjeciw-dom w trakcie wykanczania.prosze o podpowiedź czy jakiś producent robi coś takiego ewentualnie czy jakieś inne rozwiązanie można by w takiej sytuacji zastosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 17.08.2018 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 25.08.2018 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 Jaki cel mają spełniać Twoje drzwi? Pytam, bo nie wiem co proponować. Otwierane do góry to są - roleta lub brama segmentowa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 25.08.2018 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 Są jeszcze takie rolety metalowe w meblarstwie. Cena rzuca na kolana, a później pastwi się kilka dni nad ofiarą. A tak poważnie to jak dobrze pamiętam kawałem 80x60cm kosztuje około 1500zł. Zasłonięcie tego otworu tu drugi kredyt hipoteczny . Inna opcja to dział kontraktowy Porty i zapytaj się czy zrobią Ci model Alfa lub Beta (popatrz w necie jak wyglądają drzwi łamane) w takim rozmiarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.08.2018 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 Dwa skrzydła wahadłowe odpadają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 27.08.2018 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 (edytowane) dziękuję za odzew . drzwi mają pełnić funkcje odgrozenia salonu od reszty domu w czasie kiedy nas nie.ma-mam hodowlę kotów i ich samowola pod naszą nieobecność nie jest wskazana. jednocześnie na co dzień otwór powinien być otwarty, bo tak jest wygodniej i po.prostu fajnie wygląda;) a wstawienie drzwi wahadlowych chyba to wyklucza.zaraz zobaczę te drzwi porty . generalnie jestem otwarta na pomysły, nie muszą być drzwi podnoszone, może być cokolwiek co będzie mogło pozostawać otwarte lub zamknięte a jednocześnie nie zanurzyć za bardzo harmonii tego otworu -po jednej stronie od salonu tuż obok docelowo będzie kominek a po drugiej na tej samej ścianę są schody na piętro, więc skrzydła drzwiowe przy otwarciu nie powinny zasłaniać ani jednego ani drugiego... ciężki.orzech do zgryzienia... ps. zwymiarowałam otwor-140 x 278 cm. Edytowane 27 Sierpnia 2018 przez fafulja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 27.08.2018 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 Ja w takiej sytuacji widzę tylko bezbarwne szkło montowane bezpośrednio do ściany a na górze część stała. Pytaj w specjalistycznych firmach zajmujących się szkłem budowlanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 27.08.2018 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 samo szkło w takiej wielkości będzie chyba mega ciężkie. czy mówiąc o części stałej masz na myśli tzw naświetla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 27.08.2018 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 wstawienie drzwi wahadlowych chyba to wyklucza. Co wyklucza? Zablokowanie w pozycji "otwarte"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 28.08.2018 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Albo szkło jak sugeruje Finlandia albo może jakaś estetyczna ramka jak w stylu industrialnym i siatka z linek stalowych: https://www.google.pl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.linplast.pl%2Fupload_dir%2F225%2Fobrazki%2FSiatki_z_lin_nierdzewnych%2Faranzacje%2Fmini_429241%2FSiatka_z_liny_6_i_oczku_180_x_313.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.linplast.pl%2Fprodukty%2Fliny_nierdzewne_w_architekturze%2Fsiatki_z_lin_nierdzewnych%2F&docid=EAWnyTSC41VhGM&tbnid=HkQ0A1Ao1BmvdM%3A&vet=10ahUKEwiawIzMoI_dAhVElSwKHQxmAqYQMwg9KAAwAA..i&w=900&h=500&bih=728&biw=1536&q=siatka%20z%20linek%20stalowych&ved=0ahUKEwiawIzMoI_dAhVElSwKHQxmAqYQMwg9KAAwAA&iact=mrc&uact=8 Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Standardowe rozwiązania z drzwiami przesuwnymi, czy rozwiernymi odpadają przy takich wymaganiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fafulja 28.08.2018 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 siatka z linek zrobiłaby kotom ściankę wspinaczkowa, ale industrial chyba by się nie komponowal z docelowym charakterem pomiesczenia-no i też musiałyby się jakoś otwierać. ale Wasze wpisy o dzrwiach łamanych przypomniały mi że istnieją przecież drzwi dwuskrzydłowe, a dwuskrzydłowe łamane byłyby chyba idealne- gdyby były przeszklone i do tego z naświetla od góry, nie zabralyby światła tylko -wybaczcie może głupie pytanie - jak rozwiązać problem montażu ościeżnicy na scianie biegnącej przez hol i będącej dalej ściana salonu-na pierwszym zdjęciu ta po lewej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.08.2018 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Ościeżnicę montuje się normalnie. Dyblując. Dopasowując. Docinając. Rozpierając. Każdy wariant jest możliwy ale zależy od konkretnych drzwi i wykonawcy.W przypadku szkła myślałem o montażu "bezościeżnicowym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 03.09.2018 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2018 Ościeżnicę na pewno będziesz widział w świetle otworu. Bo nie wiem czy chciałeś mieć drzwi "ukryte" po otworzeniu ich, tak że nie widać skrzydła i ościeżnicy. Takie coś jest niemożliwe nawet w ościeżnicach ukrytych jakie masz np. w Invado czy Erkado. Tam drzwi stają się mniej widoczne dopiero jak są zamknięte. Poza tym samych ościeżnic nie da się kryć. Ja z praktycznego punktu widzenia poleciłbym Ci dać ościeżnicę prostą i drzwi 2-skrzydłowe z jakiegoś popularnego producenta jak nie chcesz się pakować w koszty. Masz masę takich drzwi - wspomniane Erkado i Invado, Portę, DRE, Vostera, Pol-Skone itd itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts