wotik 17.08.2018 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 Witam Planuję w korytarzu położenie tynku ozdobnego trawertyn na ścianach. Przejrzałem to co jest dostępne na rynku i jest dość spory rozrzut cenowy. Generalnie widzę, że większość chwali Magnata, tylko ta cena... Może jest coś innego, tańszego, a godnego polecenia - pytam tych co może już coś takiego wykonywali lub wykonują z jakichś bardziej "ekonomicznych" produktów. Inna kwestia to wydajność. Przy jednym produkcie pisze, że np z 20kg można wykonać 4-6m2, a inny producent pisze, że z takiej ilości może wyjść nawet 20m2. Wiem, że to co piszą na opakowaniach trzeba traktować z rezerwą liczyć że wyjdzie więcej tynku. Tylko ile - 20% czy 50%?Co możecie polecić? pozdrawiamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 17.08.2018 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 Jakieś 6 lat temu robiłem ściany trawertynem akrylowym tego producenta.Jakbym znowu chcial trawertyn, to bym to znowu położył.Ale jednak farby szorowalne są praktyczniejsze w utrzymaniu w czystości. Niby trawertyn miał byc super pod tym wzgledem, ale przez nierówną fakturę wcale tak fajnie nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wotik 18.08.2018 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2018 Jakieś 6 lat temu robiłem ściany trawertynem akrylowym tego producenta. Jakbym znowu chcial trawertyn, to bym to znowu położył. Ale jednak farby szorowalne są praktyczniejsze w utrzymaniu w czystości. Niby trawertyn miał byc super pod tym wzgledem, ale przez nierówną fakturę wcale tak fajnie nie jest. A jak z wydajnością, którą podają producenci? Np tego który uzywałeś - czy rzeczywista wydajność to jakieś 1,5-2kg na metr kwadartowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.08.2018 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2018 A jak z wydajnością, którą podają producenci? Np tego który uzywałeś - czy rzeczywista wydajność to jakieś 1,5-2kg na metr kwadartowy? Jak mi sprzedawca wyliczył, to zostało mi jeszcze na 2,5m2 materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wotik 19.08.2018 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 Jak mi sprzedawca wyliczył, to zostało mi jeszcze na 2,5m2 materiału. Ale chodzi mi o rzeczywistą wydajność. Jest taka jak podaje producent czy trzeba liczyć więcej materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.08.2018 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 Ale chodzi mi o rzeczywistą wydajność. Jest taka jak podaje producent czy trzeba liczyć więcej materiału? Kupowalem od producenta. Ten konkretny liczył z zapasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts