tarragona 17.08.2018 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 Zakupiłam dom od dewelopera, czekamy jeszcze za zgodą na użytkowanie. Inwestor zgodził się na wejście naszej ekipy wykończeniowej do domu. Czy jest to możliwe? Czy mogę mieć problem gdy zaczniemy wcześniej wykańczać nasz lokal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 17.08.2018 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 Co zrobisz, jak deweloper nawalił i dom nie uzyska pozwolenia na użytkowanie?Wykańczać formalnie możesz - zamieszkać nie możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 17.08.2018 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 budowa/wykańczanie to nie jest zamieszkanie, śmiało wykańczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tarragona 17.08.2018 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 Dzisiaj powiedział że może mi na piśmie wydać zgodę na wykończenie. Jeśli nie uzyska pozwolenia może na piśmie zapewnić że odda kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 17.08.2018 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2018 Dzisiaj powiedział że może mi na piśmie wydać zgodę na wykończenie. Jeśli nie uzyska pozwolenia może na piśmie zapewnić że odda kasę. Jak nie uzyska pozwolenia na użytkownie to się bedziesz cieszyła, jak odzyskasz co mu zapłaciłaś. Ja bym nie wykańczł domu/mieszkania, ktorego nie jestem właścicielem. Za duże ryzyko, za mała korzyść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 18.08.2018 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2018 Jak nie uzyska pozwolenia na użytkownie to się bedziesz cieszyła, jak odzyskasz co mu zapłaciłaś. Ja bym nie wykańczł domu/mieszkania, ktorego nie jestem właścicielem. Za duże ryzyko, za mała korzyść. raczej jest juz włascicielem Zakupiłam dom od dewelopera. Developer przed sprzedażą nie pozwoliłby wejść do mieszkania celem wykańczania, ale jesli mieszkanie nie jest jeszcze zakupione, to ja bym nie wchodzził do takiego z jakimikolwiek pracami. Ja załozyłem zgodnie z sugestią autorki, ze mieszkanie jest juz kupione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.08.2018 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2018 Ja załozyłem zgodnie z sugestią autorki, ze mieszkanie jest juz kupione. Mieszkanie, lokal, czy dom? Autorka jest tak nieprecyzyjna, jak to tylko możliwe. Jak nie ma odbioru, to nie można wydzielić i sprzedać lokalu. Działkę można sprzedać na każdym etapie, ale jak to robi deweloper, to też aktu bym nie podpisał bez odbioru, bo można się obudzić z ręką w samowoli budowlanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 18.08.2018 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2018 Mieszkanie, lokal, czy dom? Autorka jest tak nieprecyzyjna, jak to tylko możliwe.w sumie to nie wiadomo, kupiła dom , a wykanczac chce lokal. Zapewne dom to mieszkanie w bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts