michalp93 19.08.2018 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 Cześć!Planuję przeprowadzić remont w mieszkaniu w bloku z lat 70. Blokiem zarządza spółdzielnia mieszkaniowa, której jestem członkiem. Zapytałem w spółdzielni o możliwość przeprowadzenia remontu. Pani powiedziała, że nie ma problemu, ale od razu ostrzega, że nie mogę ruszać żadnych ścian (w tym działowych), ze względu na uchwałę spółdzielni (jej treści nie dostałem...). Dodam, że mieszkanie jest własnością odrębną, jest wpisane do księgi wieczystej. W związku z tym, czy w takiej sytuacji muszę się przejmować opinią spółdzielni? Czy mogą oni zabronić mi wyburzenia tych ścianek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.08.2018 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 (edytowane) Scianke działową możesz demolować. To nie jest remont wg PB. A spóldzielni nic do czegoś, co nie jest częścią wspólną wg UoWL.http://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/A459C0414E Edytowane 19 Sierpnia 2018 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts