rafik_ 21.08.2018 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2018 Witam, zastanawiam się czy widzicie może jakiś sensowny pomysł na wydzielenie salonu od jadalnie i zrobieniem oddzielnie kuchni i salonu? Pomieszczenie nie jest duże ma 23m^2 więc jestem ciekaw jakie macie propozycje ew. może jakimiś ściankami wydzielić? Chciałbym aby mieszkanie miało docelowo 3 niezależne pomieszczenia + kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.08.2018 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2018 powstałoby bardzo wąskie pomieszczenie.To ma być pod najem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafik_ 22.08.2018 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2018 Tak właśnie zastanawiam się pod kątem wynajmu myślę że praktyczniejsze będzie jak wydzieli się osobne pomieszczenie ale nie do końca wiem czy warto i jak można to najrozsądniej zrobić? Może ew rozstrzygnąć to poprzez odpowiednią aranżacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.08.2018 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2018 to ma być najem każdego pokoju osobno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafik_ 22.08.2018 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2018 chciałbym aby możliwe były 2 opcje jeszcze nie wiem jak będzie wyglądał rynek. - rozważmy 2 scenariusze bo jak to zmienia koncepcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.08.2018 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2018 przy najmie trzech osobnych pokoi, nie potrzebujesz salonu, ale większą kuchnię ze stołem i przynajmniej dwie odrębne łazienki z pełnym programem i pralkę poza łazienką.Przy najmie dla jednej osoby/rodziny/pary to otwarta kuchnia nie jest problemem w porównaniu z wąską, ciasną i niewygodną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafik_ 23.08.2018 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2018 ok czyli 3 pokoje + większa kuchnia jak rozumiem nie wchodzą w grę w tym metrażu i obecnym rozkładzie? A w jaki sposób aranżacją może można uzyskać chociaż namiastkę wydzielenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.08.2018 01:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2018 wchodzą bez problemów. Kuchnię można zrobić w pokoju przy łazience a w miejscu salonu i kuchni wydzielić dwa pokoje.Ale to pomieszczenie jest dobre na przestronną kuchnię a nie salon z aneksem.Dlatego to rozwiązanie jest dobre dla trzech osobnych osób wynajmujących jedno mieszkanie a nie dla rodziny/pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafik_ 27.08.2018 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 Dzięki za pomoc chociaż myślałem, że uda się wyczarować jeszcze pokój i salon z kuchnią ale to byłoby trzeba pewnie kosztem balkonu:) Szkoda czyli wygląda na to, że należy zostawić układ dewelopera. Czy może jakieś inne racjonalizatorskie pomysły do ew. zmiany tego mieszkania masz na myśli / w głowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 30.09.2018 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2018 Mieszkanie w takim stanie w jakim proponuje developer będzie dobre do wynajmu dla 2 osób lub pary i jednej osoby albo dla rodziny. Mają wtedy dość dużą strefę wspólną (i każdy ma miejsce prv). Aby z tego mieszkania stworzyć przestrzeń dla 3 niezależnych osób (par) trzeba by wybudować ściankę oddzielającą salon od kuchni i jadalni. Można pomyśleć o tym by ścianka była z zabudowy meblowej, przesuwna lub demontowalna (w zależności od opcji (rodzina/pojedyncze osoby) ale ten dodatkowy pokój będzie słabiej wyizolowany akustycznie, co może najemcom przeszkadzać. No ale teoretycznie jest to możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts