pedet 16.10.2018 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Ja już zrobiłem i zasobnik wychładza się o wiele wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 16.10.2018 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 wolniej 1 stopień na ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedet 16.10.2018 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Przez noc spadek o 2-3 stopnie, poprzednio było to ok 6-8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 17.10.2018 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2018 to już całkiem nieźle. pewnie zrobie to w przyszłym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
axel83 20.10.2018 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2018 Po założeniu zaworka zwrotnego na powrocie cwu grawitacja przestała pchać wodę w wymiennik. Efektów jednak nie widzę, przez noc temperatura spadła o 4 stopnie. Przed instalacja zaworka było podobnie. Wychodzi na to że wymiennik stojący Galmetu ma takie straty postojowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nalepa 02.11.2018 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Zawor zwrotny na powrocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 03.11.2018 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2018 A jakie straty postojowe można uznać za normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
axel83 03.11.2018 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2018 Zawor zwrotny na powrocie? Tak na powrocie. Zdaje egzamin wiec skąd to zdziwienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 03.11.2018 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2018 Tak na powrocie. Zdaje egzamin wiec skąd to zdziwienie? W schematach biawar jest na zasilaniu i tam właśnie mam zamiar założyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 03.11.2018 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2018 W schematach biawar jest na zasilaniu i tam właśnie mam zamiar założyć Jest na powrocie cyrkulacji. http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=421191 Inni producenci też w tym miejscu zalecają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 03.11.2018 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2018 Ale nie na powrocie c.o. O cyrkulacji nikt tu nie mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 04.11.2018 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 jeżeli zawrót zwrotny np. klapowy będzie na zasilaniu to jak się wężownica odpowietrzy? na górze zbiornika jest odpowietrznik? nie wydaje mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adams_m 09.11.2018 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2018 WitamPo przeczytaniu tego wątku sprawdziłem u siebie jak to wygląda i po konsultacji z instalatorem przeprowadziłem test poprzez zakręcenie zaworów na cyrkulacji dzięki temu spadek temperatury w zasobniku na postoju zmalał o 50%, tak że bardzo dużo i potwierdziło, że woda się wychładza grawitacyjnie. Czekam na info od mojego instalatora jak zamierza rozwiązać ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemekaerox 21.11.2018 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2018 Podepnę się pod temat: W momencie gdy odwrotnie jest podłączone zasilanie i powrót do zasobnika cwu od pompy ciepła to może to wpływać na gorszą wydajność pompy ciepła czy też większe straty ciepła z zasobnika cwu? Czujnik wyżej niż w połowie zbiornika. Wychładza mi się przez 12 godzin o niecałe 6 stopni przy wyłączonej cyrkulacji ( zbiornik bardzo dobrze izolowany Buderusa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaju 24.11.2018 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2018 O czym wy piszecie cyrkulacja nie ma powrotu i zasilania to rura z pompą podłączona pod ciepłą wodę i jest jedna z pompą w kierunku zasobnika .(Wilo sprzedaje pompy cyrkulacyjne z zestawem zaworowym w komplecie aby nie było takich problemów i dyskusji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adams_m 26.11.2018 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2018 O czym wy piszecie cyrkulacja nie ma powrotu i zasilania to rura z pompą podłączona pod ciepłą wodę i jest jedna z pompą w kierunku zasobnika .(Wilo sprzedaje pompy cyrkulacyjne z zestawem zaworowym w komplecie aby nie było takich problemów i dyskusji . To dlaczego po zakręceniu zaworów pomiędzy pompą cyrkulacyjną (wilo) wychładzanie zbiornika spadło o 50%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts