Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Warunki zabudowy a niezgodności na mapie.

matysek160

Recommended Posts

Witam. Mam problem z budynkami gospodarczymi ponieważ na mapie zasadniczej jeden i drugi przylegają do siebie narożnikami. Fizycznie oba budynki są od siebie oddalone o 3m . Musze to w jakiś sposób wyjaśnić ponieważ chce w tym miejscu wybudować kolejny budynek i pani od warunków zabudowy wyliczyła z mapy , że mogę postawić budynek gospodarczy nie dłuższy jak 9 m a fizycznie mam tam spokojnie 11 m . Prosze o pomoc jak to załatwić ?

Document-page-001[1]3.jpg

Document-page-001[1].jpg

Document-page-001[1]2.jpg

Nie wnikając dlaczego tak się stało na mapie, zlecasz geodecie aktualizację mapy syt-wys. Zwykłą aktualizację , to nie musi być mapa d/c projektowych, jeszcze nie czas. przy takiej aktualizacji nikt się nie pyta co i dlaczego i o żadne papiery, to jest potwierdzenie stanu na gruncie i doprowadzenie do zgodności mapy z terenem.

Nie wnikając dlaczego tak się stało na mapie, zlecasz geodecie aktualizację mapy syt-wys. Zwykłą aktualizację , to nie musi być mapa d/c projektowych, jeszcze nie czas. przy takiej aktualizacji nikt się nie pyta co i dlaczego i o żadne papiery, to jest potwierdzenie stanu na gruncie i doprowadzenie do zgodności mapy z terenem.

Witaj. Budynek, który się nie zgadza był budowany w latach 80 zleceniodawca mój dziadek , więc nie mam pojęcia czemu tak sie stało. Nie chce narobić sobie problemów więc pytanie czy mogę mieć z tego powodu jakieś konsekwencje ?