Justysia772 25.08.2018 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 Witam. Moi rodzice mają działkę, na której stoi nasz rodzinny dom, pol murowany i pół drewniany. Jednak jest już stary i mały, więc postanowiłam z narzeczonym wybudować zaraz obok nowy, aby zamieszkać w nim razem z rodzicami. Problem polega na tym, że odległość między nowym a starym wynosic będzie około 4 metry. Starając się o warunki zabudowy i zgodę na budowę znajomi poradzili żeby wpisać że ten stary dom będzie do rozbiórki. Jednak chciałabym żeby ten stary został bo w czasie budowy będę tam mieszkać a później w części drewnianej zrobilabym garaż na samochód a w tej murowanej jest piwnica i przydalby się taki budynek gospodarczy w którym będzie prąd. Więc nie wiem co teraz, nie wiem co robić. Jeśli dostanę zgodę na budowę to muszę go rozebrać, grozi mi coś jeśli tego nie zrobię? Nie wiem kompletnie jak to zrobić żeby ten został a może da się go teraz jakoś przekształcić na budynek gospodarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.08.2018 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 Może po prostu rozbuduj stary dom dostawiając nową część? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 25.08.2018 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 Odległość 4 metry na jednej działce to nie problem możesz tak budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 25.08.2018 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 Jeśli 4 metry to dużo to możesz się "dokleić" do istniejącego budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justysia772 25.08.2018 15:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 Architekt mi powiedział że musi być 8 m od starego budynku więc powiedziałam mu ze ten stary do rozbiórki i napisał to we wniosku o pozwolenie zabudowy. I nie wiem jak to teraz odkręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 25.08.2018 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2018 Architekt mi powiedział że musi być 8 m od starego budynku więc powiedziałam mu ze ten stary do rozbiórki i napisał to we wniosku o pozwolenie zabudowy. I nie wiem jak to teraz odkręcić Zmienić ten zapis we wniosku na tej samej działce przepisy pożarowe czyli te wspomniane 8 metrów nie obowiązują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts