Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podjazd z kamienia polnego

Recommended Posts

Dzień dobry, chcialbym mieć wykonany podjazd oraz chodnik z kamienia polnego ale całego. Problem mam tylko z oszacowaniem ile takiego kamienia wychodzi ton na metr kwadratowy. Mam 65 metrów kwadratowych w sumie. I chcialbym wiedzieć ile bede musiał zamówić myślałem o kamieniu nie większym niz 35-40 cm a większość we reakcji od 15-35 cm.

Obejrzyj tak wykonany podjazd w naturze. Na mokro może byc ślisko, odśnieża się niezbyt wygodnie.

-----------

W podobnej technologii był kiedyś wykonany odcinek drogi między Toruniem a skrzyżowaniem na Ciechocinek (<-) i Aleksandrów Kujawski (->).

20km kocich łbów, ekstremalne doznania nawet z pokładu Warszawy czy Syreny, koła 15''.

Dziękuję za rady ale nie zamierzam urządzać wyścigów na tej nawierzchni ani podjeżdżać pod górki strome by było to niebezpieczne :|, co do odśnieżania ostatni raz śnieg spadł na tak długo bym mógł wyjąć szufle i jej użyć jakieś 9 lat temu. Poprostu podoba mi sie taki podjazd i chodnik ( ps. Dodatkowo niedaleko jest taki podjazd użytkowany juz 12 lat i jakoś problemów ludzie takich nie maja dodam ze we Wrocławiu z bruki z kamienia sporo ulic i tez ludzie dają rade

Dziękuję za odpowiedz ;) domyślałem sie ze zależnie od wielkości ale brakowało mi jakiegoś odnośnika jak w przypadku ciętych. Bardziej sprawdzonego niż domysły. Niedogodności przy odśnieżaniu jeśli w końcu jakieś będzie przeżyje ;) ( na marginesie syn 7 lat i na sanki w gory bonu nas jak cos spadnie to zaraz sie topi)

Co nie zmienia faktu ze z kamienia i sa sliskie jak kamienie ;) kobiety w szpilkach powód godny uwagi hehe.

Jeśli płeć piękną masz w wielkim poważaniu, to twój wybór. Moim zdaniem są granice męskiego egoizmu i nawet np. w garażu należy zauważyć ich potrzeby.

We Wrocku mieszkałem wiele lat i wiem jak smakują tamtejsze brukowane ulice, nawet w czasach gdy jeszcze nie było opon zimowych.