ghostoen 27.08.2018 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2018 Dzień dobry, chcialbym mieć wykonany podjazd oraz chodnik z kamienia polnego ale całego. Problem mam tylko z oszacowaniem ile takiego kamienia wychodzi ton na metr kwadratowy. Mam 65 metrów kwadratowych w sumie. I chcialbym wiedzieć ile bede musiał zamówić myślałem o kamieniu nie większym niz 35-40 cm a większość we reakcji od 15-35 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 28.08.2018 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Obejrzyj tak wykonany podjazd w naturze. Na mokro może byc ślisko, odśnieża się niezbyt wygodnie. -----------W podobnej technologii był kiedyś wykonany odcinek drogi między Toruniem a skrzyżowaniem na Ciechocinek (<-) i Aleksandrów Kujawski (->).20km kocich łbów, ekstremalne doznania nawet z pokładu Warszawy czy Syreny, koła 15''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.08.2018 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Potwierdzam, ścieżka w ogrodzie jest do zniesienia, podjazd czy wejście do domu już nie, jest bardzo niewygodne, a w sytuacjach szczególnych wręcz niebezpieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghostoen 28.08.2018 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Dziękuję za rady ale nie zamierzam urządzać wyścigów na tej nawierzchni ani podjeżdżać pod górki strome by było to niebezpieczne :|, co do odśnieżania ostatni raz śnieg spadł na tak długo bym mógł wyjąć szufle i jej użyć jakieś 9 lat temu. Poprostu podoba mi sie taki podjazd i chodnik ( ps. Dodatkowo niedaleko jest taki podjazd użytkowany juz 12 lat i jakoś problemów ludzie takich nie maja dodam ze we Wrocławiu z bruki z kamienia sporo ulic i tez ludzie dają rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 28.08.2018 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 No to odpowiedz - w zależności od wielkości kamienia Jeśli np o średnicy ok 15cm...to 1m2= 170-230 kg 20-25cm ok 320-400 kg Większych się nie stosuje - później już tylko cięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghostoen 28.08.2018 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Dziękuję za odpowiedz domyślałem sie ze zależnie od wielkości ale brakowało mi jakiegoś odnośnika jak w przypadku ciętych. Bardziej sprawdzonego niż domysły. Niedogodności przy odśnieżaniu jeśli w końcu jakieś będzie przeżyje ( na marginesie syn 7 lat i na sanki w gory bonu nas jak cos spadnie to zaraz sie topi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 28.08.2018 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Pomyśl o kobietach na szpilkach. Będą zachwycone!Bruki we Wrocku są z obrobionej kostki a nie z kamieni polnych!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghostoen 28.08.2018 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 Co nie zmienia faktu ze z kamienia i sa sliskie jak kamienie kobiety w szpilkach powód godny uwagi hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghostoen 28.08.2018 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 W wielu miejscach sa z kamieni drogi i tez sa użytkowane podałem wroclaw jako ze to miasto jest dość znane i dużo osób w nim bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mendium 29.08.2018 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Jak już bardzo chcesz z kamienia może zrobić go z kamienia polnego ale ciętego na płasko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 29.08.2018 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Co nie zmienia faktu ze z kamienia i sa sliskie jak kamienie kobiety w szpilkach powód godny uwagi hehe. Jeśli płeć piękną masz w wielkim poważaniu, to twój wybór. Moim zdaniem są granice męskiego egoizmu i nawet np. w garażu należy zauważyć ich potrzeby. We Wrocku mieszkałem wiele lat i wiem jak smakują tamtejsze brukowane ulice, nawet w czasach gdy jeszcze nie było opon zimowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghostoen 29.08.2018 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Mojej żonie się podoba właśnie z kamieni polnych nie ciętych. Tak reszta kobiet w teorii powinienem nie zawracać uwagi;) co do Wrocławia studiowalem i mieszkałem 6 lat i tez wiem jak się jeździ na oponach nie zimowych. Ludzie kiedyś nie mieli i żyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts