bemi92 29.08.2018 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Cześć, Mam pytanie, może troche głupie, no ale wybaczcie Czy przez szybkę w drzwiach refleks będzie wpadało światło do domu. Chodzi nam główne o doświetlenie korytarza. I czymś się różni lustro weneckie od refleksu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 29.08.2018 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Reflex to przyciemniana szybka i widać przez nią i z jednej i z drugiej strony, przepuszcza światło. Z zewnątrz daje wrażenie odbicia jakby półprzezroczyste ale jak zaświecisz światło to będzie widać na zewnątrz. Weneckie lustro to z zewnątrz lustro wewnątrz coś jakby właśnie reflex, przy mocnym świetle wewnątrz będzie coś widać na zewnątrz. Za lustro weneckie w drzwiach przeważnie płaci się ekstra. Wikęd woła 180 zł za tą przyjemność. Reflex jest w cenie drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemi92 29.08.2018 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Czyli z refleksem z wewnątrz widać co jest na zewnątrz, a z zewnątrz widać co jest w środku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 29.08.2018 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 (edytowane) refleks to takie pół weneckie lustro. Działa identycznie z tym, ze słabiej. tu masz szyby refleks Jak widzisz z daleka widac odbicie, ale z bliska widać co jest w srodku, ogólnie zarówno przy szybach typu refleks jak i szybach typu lustro weneckie, zawsze widać w ta stronę gdzie jest jaśniej. Np. w nocy, jak zapalisz światło w wiatrołapie/przedsionku itp. to z zewnątrz będzie wszystko widać, natomiast od środka nic, w dzień odwrotnie, chyba, ze zapalisz światło dość silne we wnętrzu. Edytowane 29 Sierpnia 2018 przez Slawko123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 29.08.2018 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Jest przyciemnione ale jednak widać. Podejdź to jakiegoś sklepu/ salonu gdzie mają w sprzedaży drzwi i pokażą Ci wzornik. Najlepiej zobaczyć na własne oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemi92 29.08.2018 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Dzięki! W sklepie w którym będę zamawiać drzwi właśnie nie mają żadnych na ekspozycji, więc nie moge sobie zobaczyć jak to wygląda, dlatego pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemi92 29.08.2018 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Zastanawiam się jeszcze czy wybrać ten refleks, czy może jednak jakiś witraż w tej szybie, przez witraż nie będę widziała co jest na zewnątrz. Ale do korytarza światło z zewnątrz będzie wpadało no nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 29.08.2018 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 W drzwiach wejsciowych nie powinno być żadnych szybek. Po co? "I nie wódź nas na pokuszenie..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemi92 29.08.2018 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2018 Oj tam Powinno, nie powinno, ładnie ma wyglądać a z szybką ładniej ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 30.08.2018 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2018 a kto broni wykonać tą szybkę w P4? Niech kusi i ktoś się zdziwiLustro weneckie pięknie wygląda ale... do czasu jak wewnątrz nie będzie jaśniej jak na zewnątrz bo wtedy środek widać jak na patelniChcesz doświetlić wnętrze i by było ładnie ? Tylko szyba ornamentowa a tych jest wybór przeogromny. W zależności od ornamentu albo nic w środku nie widać albo obraz jest tak zniekształcony że w sumie też niewiele widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.08.2018 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 Lustro weneckie jest piękne?! Brrr No cóż - jedni wolą blondynki, inni brunetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 31.08.2018 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 lustro weneckie w drzwiach ma jeszcze jeden feler.Wieczorem jak mamy zapalone swiatło wewnątrz, to nas widac jak na dłoni, a my nic nie widzimy. Efekt zupełnie odwrotny od zamierzonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 31.08.2018 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 No to aleście nagadali teraz ... to ja sobie zamówiłem właśnie weneckie zamiast reflexu i dopłaciłem 180 zł za ten bajer a Wy piszecie że to lipa ... no to pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 31.08.2018 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 No niestety lipa.To ma sens jak mamy jakąś dyzurke w której jest ciemno a my chcemy obserwować otoczenie. W domu, w wiatrolapie się nie sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemi92 02.09.2018 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2018 Dzięki za odpowiedzi. Jeszcze bardziej sobie namieszałam, bo zamówiłam sobie drzwi z relfeksem wypukłym. Cóż - mam nadzieję, że będzie i ładnie, i będzie dobrze doświetlać korytarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 03.09.2018 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2018 No niestety lipa. To ma sens jak mamy jakąś dyzurke w której jest ciemno a my chcemy obserwować otoczenie. W domu, w wiatrolapie się nie sprawdza. Każdy ma swoje upodobania. Szyba osłabia względy antywłamaniowe i termiczne drzwi. Mimo to ja mam i tak lustro w drzwiach, bo można do domu włamać się np. oknem lub inną dziurą. Można zrobić to z szyby antywłamaniowej P4, można z gładkiej obustronnie VSG, można ze "zwykłej". Nie każdy ma takie same potrzeby i nie każdy ma takie samo poczucie estetyki. Ja mam lustro, bo mi się podobało, ale za żadne skarby nie pozwoliłbym zamontować sobie wypukłych reflexów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 03.09.2018 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2018 No niestety lipa. To ma sens jak mamy jakąś dyzurke w której jest ciemno a my chcemy obserwować otoczenie. W domu, w wiatrolapie się nie sprawdza.Każdy ma swoje upodobania. Szyba osłabia względy antywłamaniowe i termiczne drzwi. Mimo to ja mam i tak lustro w drzwiach, bo można do domu włamać się np. oknem lub inną dziurą. Można zrobić to z szyby antywłamaniowej P4, można z gładkiej obustronnie VSG, można ze "zwykłej". Nie każdy ma takie same potrzeby i nie każdy ma takie samo poczucie estetyki. Ja mam lustro, bo mi się podobało, ale za żadne skarby nie pozwoliłbym zamontować sobie wypukłych reflexów. dlaczego nie czytasz ze zrozumieniem i dajesz odpowiedz na mój post zupełnie od czapy/nie na temat itp.itd? Jak masz cos napisac aby napisac, to nie pisz wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 10.09.2018 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Slawko nie chcę bronić kolegi, którego de facto poznałem na żywo, ale moim zdaniem to co Ty piszesz nie ma sensu. Czy przesiadujesz wieczorami w ciemnym wiatrołapie i podglądasz otoczenie? Bez sensu. W blokach masz wizjer do podejrzenia tego kogo wpuszczasz. Do mnie do domu aby się dostać najpierw trzeba wejść przez zamkniętą bramę (czytaj mam wideofon) i nie muszę później drugi raz patrzeć kogo wpuszczam. W bloku każdy może podejść do Twoich drzwi. W domu tylko ten, kogo wpuścisz na posesję.Także szyby te pełnią tylko w zasadzie rolę dekoracyjną z ewentualną nutą mikro doświetlania, bo ile światła wejdzie przez 5-10cm pasek szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 10.09.2018 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 (edytowane) Slawko nie chcę bronić kolegi, którego de facto poznałem na żywo, ale moim zdaniem to co Ty piszesz nie ma sensu. Czy przesiadujesz wieczorami w ciemnym wiatrołapie i podglądasz otoczenie? Bez sensu. W blokach masz wizjer do podejrzenia tego kogo wpuszczasz. Do mnie do domu aby się dostać najpierw trzeba wejść przez zamkniętą bramę (czytaj mam wideofon) i nie muszę później drugi raz patrzeć kogo wpuszczam. W bloku każdy może podejść do Twoich drzwi. W domu tylko ten, kogo wpuścisz na posesję. Także szyby te pełnią tylko w zasadzie rolę dekoracyjną z ewentualną nutą mikro doświetlania, bo ile światła wejdzie przez 5-10cm pasek szyby. hmmm, piszesz, ze to co ja pisze nie ma sensu? mnie rybka kazdy jest dorosły i sam wnioski wyciągnie co mu bardziej pasuje. Co do patrzenia kto idzie, piszemy o domu, wiec wizjery odpadają. Wideodomofon? nie każdy zakłada. Doświetlenie? Oj, zdziwił bys się ile taka mała szybka 10-15cm(5cm nikt nie montuje) i wysokości 1-1,5m daje światła. jeszcze co do patrzenia, to nie tylko chodzi o to kto idzie, tylko w ogóle spojrzenie co się dzieje jak np. usłyszymy jakieś "dziwne" dźwięki przed domem. Czy przesiaduje w ciemnym wiatrołapie? Nie, ale jak coś się dzieje przed domem wieczorem w nocy to ja od srodka nic nie zobaczę, ale sam jestem wystawiony na widok i ewentualny intruz wie co robię i czy w ogóle jestem. a mając szybę typu lustro weneckie, to w ogóle porażka, bo i ciemna i widać tylko w stronę gdzie jaśniej. Szybki sprawdzają się w dzień, albo jak mamy oświetlone wejście od zewnątrz. Ewentualnie włączamy światło na zewnątrz i nie otwierając drzwi widzimy co się dzieje. I na koniec. Nikt nie każe stosować szybek w drzwiach, doświetleń itp. Przecież to i koszt i słabszy współczynnik izolacyjności itp. ps. ja mam szybki w drzwiach i czesto korzystam z nich jak jestem na budowie Edytowane 10 Września 2018 przez Slawko123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 11.09.2018 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 Czytam ze zrozumieniem. Kolega wyżej wyczerpał temat więc nie będę ciągnął jałowej dyskusji nie do końca w temacie wątku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts