ARL 04.09.2018 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2018 Hej, po wielu dniach przeszukiwania forum nie znalazłam nic podobnego więc zakładam nowy temat. Kuchnia jest w nietypowym kształcie z wnęką. Tutaj jest największy problem bo wszystkie propozycje aranżacji są z lodówką we wnęce. Chciałabym tego uniknąć bo jest grzejnik, który ze względu na okna od podłogi do sufitu nie mogę przenieść w inne miejsce. Chciałabym też uniknąć przenoszenia instalacji. Proszę o radę. W załączeniu szkic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.09.2018 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 a gdzie jest okno? Drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARL 05.09.2018 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Drzwi oznaczyłam kolorem zielonym, okna kolorem niebieskiem z wymiarowaniem oba. Czarne to wymiary wewnętrzne pomieszczenia. Kropki czerwona i niebieska to podłaczenie wody a czarna kropka podłenie indukcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.09.2018 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 (edytowane) Wymiary rozjeżdżają się o 20 cm. Spójrz na ściany prostopadłe: 316 - 47 - 67 nie równa się 181 cm. Edit: ok, 47 to wymiar okna a nie ściany. ja bym zrobiła tak: We wnęce zrobiła małą spiżarnię + przechowywanie większych garnków, robota kuchennego, itp. Drzwi do spiżarki maja 60 cm szerokości i sa pod lekkim skosem, bo inaczej grzejnik przeszkadzałby w otwieraniu. Obok Lodówka (60 cm), szafka narożna (120x60), blenda (3-5 cm), szafka zlew (60), zmywarka (45), szafka (60), płyta z piekarnikiem pod spodem (60), szafka (40 lub 50 cm) Pod oknem barek na kółkach (max 120x60), jako stolik lub blat pomocniczy, a obok kółkiem zaznaczony taboret. Edytowane 5 Września 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARL 05.09.2018 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Hmm ciekawa propozycja. Jednak mam wrażenie że budowa spiżarni spowoduje że przestrzeń może się wydawać jeszcze mniejsza i bardziej kanciasta niż jest obecnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 23.09.2018 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Kuchnia jest rzeczywiście wymagająca i każda propozycja to kompromis. Niewątpliwie jednak będzie w niej dużo światła a to jest fajne dzięki przestrzeni za oknem, pomieszczenie będzie się wydawało większe niż jest realnie. Nie trzeba się więc obawiać pomysłu ze spiżarką, szczególnie że dzięki niej można być może zmniejszyć ilość szafek wiszących, a to optycznie powiększy przestrzeń. Nasza propozycja z mini bufecikiem i szafką z drzwiami przesuwnymi - niewygodna, ale pojemna. Grzejnik sugerujemy zastąpić ogrzewaniem podłogowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts