Jaśminka1719516263 05.09.2018 03:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 (edytowane) Cześć wszystkim Chciałabym się Was poradzić w kwestii małego salonu z aneksem. Jak można by go urządzić, aby nie było ścisku, aby była rogówka, dodatkowy skrawek blatu kuchennego i możliwość posadzenia przy stole (kilka razy do roku, ale jednak) 8 - 10 osób? Jeśli chodzi o ostatnią kwestię, rozwiązanie rogówka + krzesła też jest jak dla mnie w porządku. Tylko co ze stołem, czy wtedy miałby stać z boku z np. 4 krzesłami i być rozkładany czy raczej stałby przy rogówce zamiast stolika kawowego? Na obecnym mieszkaniu mam stół przy sofie, dwóch fotelach i krześle. Kiedy jest więcej gości,dostawiam do tego zestawu 3 krzesła.które stoją na co dzień pod ścianą. No i ostatnia kwestia, gdzie wcisnąć w tym mieszkanku bieżnię (150 na 70 cm) i szafy rozsuwane (kupimy). Załączam zdjęcie rzutu całego mieszkania. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie. Dzięki! Edytowane 5 Września 2018 przez Jaśminka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.09.2018 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Ile was jest w tym mieszkaniu, że potrzebujecie wielką kanapę narożną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaśminka1719516263 06.09.2018 03:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2018 (edytowane) Ile was jest w tym mieszkaniu, że potrzebujecie wielką kanapę narożną? Narazie troje, za 2 - 3 lata mam nadzieję czworo... Myślałam o czymś zgrabnym, żeby było gdzie nogi rozłożyć, żeby 4 osoby usiadły. Ale nie upieram się, jeśli mocno to wpłynie na przestronność, a są jakieś lepsze rozwiązania to może być zwykła sofa z jakąś pufką na nogi Edytowane 6 Września 2018 przez Jaśminka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.09.2018 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2018 (edytowane) I dwójka dzieci w tym maleńkim pokoiku? Na stałe stół na 8 osób nie wejdzie. Możecie pomyśleć o rozkładanym. Edytowane 6 Września 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaśminka1719516263 09.09.2018 02:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 I dwójka dzieci w tym maleńkim pokoiku? Na stałe stół na 8 osób nie wejdzie. Możecie pomyśleć o rozkładanym. 14m2 to niewystarczajaco duży pokój na dwójkę dzieci? A gdzie można wstawić dwie szafy rozsuwane o szer. 140 cm żeby nie likwidować WC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 09.09.2018 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2018 14m2 to niewystarczajaco duży pokój na dwójkę dzieci? A gdzie można wstawić dwie szafy rozsuwane o szer. 140 cm żeby nie likwidować WC? W pierwszym poście wrzuciłaś rzuty dwóch różnych mieszkań i stąd wątpliwości o małym pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaśminka1719516263 10.09.2018 00:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 W pierwszym poście wrzuciłaś rzuty dwóch różnych mieszkań i stąd wątpliwości o małym pokoju. Tak, przez pomyłkę wrzuciłam zły rzut, nie wiedziałam jak to skasować. Chodzi o to pierwszy rzut z salonem 24m2, jak w tytule posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 10.09.2018 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Z mojego doświadczenia (mam w mieszkaniu pokój dzienny około 22 mkw) mogę podpowiedzieć, że ustawienie stołu na środku pokoju jak na rzucie będzie niepraktyczne. Proponuję stół dostawić do sciany dłuższym bokiem (stół 120 cm z opcją rozkładania), a stawiać na środek przy większych imprezach. Narożnik w odbiciu lustrzanym i jakiś barek/blat pomiędzy aneksem i narożnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaśminka1719516263 10.09.2018 23:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 (edytowane) Z mojego doświadczenia (mam w mieszkaniu pokój dzienny około 22 mkw) mogę podpowiedzieć, że ustawienie stołu na środku pokoju jak na rzucie będzie niepraktyczne. Proponuję stół dostawić do sciany dłuższym bokiem (stół 120 cm z opcją rozkładania), a stawiać na środek przy większych imprezach. Narożnik w odbiciu lustrzanym i jakiś barek/blat pomiędzy aneksem i narożnikiem. kemot_p - dziękuję za odpowiedź i poradę! Tak własnie miałam na pierwszym mieszkaniu, na kawalerce. Tylko, że tam nie było balkonu, ciekawe czy drzwi od niego się normalnie otworzą jeśli weźmiemy narożnik w odbiciu lustrzanym... Te 22m2 to z aneksem masz czy sam salon? Ja mam teraz salon 21,8 m2 plus osobną kuchnię 6,8 m2 i trochę mnie przeraża te 24 m2, no ale może to kwestia ustawienia, rezygnacji z takiej np. bieżni i będzie ok... Generalnie plan był taki, aby przenieść się na ładne i nowe osiedle z większym pokojem dla - za parę lat - dwójki dzieci, z salonem łączonym z kuchnią (dla mnie to atut). Teraz na wielkiej płycie mieszkamy, dwie sypianie po 8,5 i 10,5 m2, wokół sami emeryci, jedynie widok piękny, a nie okno w okno... A gdzie możnaby wstawić szafy rozsuwane??? Edytowane 10 Września 2018 przez Jaśminka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 11.09.2018 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 1) Główny korytarz wyprostowany, część prywatna bardziej odizolowana. Toaleta zmniejszona na rzecz szaf - jeśli ten grubszy kawałek ściany(przy windzie) jest nie do ruszenia trzeba by nieco zmienić jej kształt. Sypialnia powiększona o część łazienki i przedpokoju, z bieżnią przy oknie. Blat w aneksie ma ok.260cm, na środku stół(90x140cm) przystawiony do zabudowy kryjącej lodówkę, słupek z piekarnikiem i płytką szafkę - można zrezygnować ze słupka i zrobić szafę dostępną z przedpokoju albo jakoś inaczej pokombinować ale nie wyjeżdżałabym zabudową w obszar prostokąta korytarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts