Switala18 05.09.2018 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 WitamMam pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi nigdzie.Chodzi o wylewanie posadzki przy stanie zdrowym. Czy jest to konieczność czy po wykonaniu fundamentów można wznosić ściany a posadzki wylać na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.09.2018 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Witam Mam pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi nigdzie. Chodzi o wylewanie posadzki przy stanie zdrowym. Czy jest to konieczność czy po wykonaniu fundamentów można wznosić ściany a posadzki wylać na końcu. Chyba pytasz o chudy beton a nie posadzkę i stan zero. Jeżeli o to to tak można murować parter bez chudziaka. Ale łatwiej sie stawia rusztownie na chudym, odrobina deszczu nie robi błota itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Switala18 05.09.2018 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Tak dokładnie chodzi o stan zero. Chcę stawiać dom systemem gospodarczym. Stąd moje zapytanie. Po wykonaniu murów i dachu wykonał bym izolacje przeciwwilgociową ze styropianu i dopiero wylewał posadzkę.Dodatkowo zapytam o fundamenty i zalewanie zbrojenia.Czy musi być beton b15 z betoniarni czy można to zalać samemu. Dalej wyciągał bym bloczkami.Pytam bo zauważyłem że teraz jest taka moda. Gruszka z betonem na fundament gruszka na posadzki itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo13 05.09.2018 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Tylko po co potem utrudniać sobie dostęp do środka domu z pompą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 05.09.2018 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Po wykonaniu murów i dachu wykonał bym izolacje przeciwwilgociową ze styropianu i dopiero wylewał posadzkę. Mylisz sprawy. Żaden styropian nie jest hydroizolacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturo13 05.09.2018 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Jest "moda" na gruszki bo robić beton w betoniarce to oszczędność która jest nie warta świeczki. Jak masz czas, chęci, siłę i ochotę to weź kilku chłopa mieszaj i zalewaj. Zaoszczędzisz nie wiele ale satysfakcja i wrażenie zaoszczędzenia będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts