KRYMAZ 11.09.2018 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2018 Witam Kolegów. Znalazłem odpowiednią działkę pod dom który chcę wybudować. Niestety jest to działka oznaczona jako R IVa. Znajduje się w gminie która nie posiada aktualnego planu zagospodarowania, i nie poczyniła starań aby takowy stworzyć. Działka powstałą z podziału większej działki na 8 części. Przed podziałem właściciel wystąpił i uzyskał WZ dla 8 budynków jednorodzinnych. Na pierwszej działce od drogi gminnej powstał już Dom. Drugą mam w zamyśle kupić ja na resztę chyba nie ma zainteresowania. Zresztą przebiega przez nie linia WN. Na innych działka nie nalezących do posiadacza mojej działki domy już stoją. W wespół użytkowanej drodze dojazdowej jest już woda i prąd. A gaz jest w drodze gminnej 40 m od mojej działki. Jak by nie patrzeć jest do działka rolna z klasą ziemi IVa. Przed zakupem chcę wystąpić o nowe WZ dla działki tej którą chcę zakupić. Rozumiem że jeśli takowe otrzymam, a mój projekt będzie spełniał zapisy WZ otrzymam zgodę na budowę? I teraz pytanie o WZ Dach: określone jest tylko maksymalne nachylenie połaci dachowej 45s, minimalnego nie ma. Więc zakładam, że jeśli dostanę te same warunki zabudowy płaski dach przejdzie albo dwuspadowy bardzo płaski otoczony ścianką ogniową. Po sąsiedniej stronie ulicy jest budynek z płaskim dachem. Tutaj niektóży mi mówią że to zależy od wydzimisie urzędnika. Maksymalna szerokość elewacji frontowej -17m z tolerancją 20%- czyli rozumiem, że można budować do 20,4m? Budynek z garażem od frontu miał by 18,8m I na koniec podpowiedzcie jak zrobić aby dla mojej małej działki przepisali WZ z wcześniejszej dużej działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KRYMAZ 26.09.2018 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 i co nikt nie ma zdania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 26.09.2018 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2018 (edytowane) Tutaj niektóży mi mówią że to zależy od wydzimisie urzędnika. Nieładnie piszesz. Nie szanujesz ludzi. Wszystko zalezy od interpretacji przepisów. I na koniec podpowiedzcie jak zrobić aby dla mojej małej działki przepisali WZ z wcześniejszej dużej działki. Nic nie przepiszą, to będa nowe WZ. Mogą byc podobne, lecz dla innej działki, o innym numerze oraz innej powierzchni. Edytowane 26 Września 2018 przez Bertha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts