Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

termostatyczna bateria wannowo prysznicowa

kyak

Recommended Posts

Jaką baterię wannowo prysznicową z termostatem polecacie? Wanna ~145 z parawanem. Zależy mi na tym, aby nie była zbyt wystająca, tak aby nie uderzać się o nią biorąc prysznic. Widziałam model ze składaną wylewką, ale wyglądał na ciężki do domycia z kamienia ze względu na niewielką kanciastą odległość między wylewką a górą baterii. Jakieś godne polecenia rozwiązania do przełączania strumienia między wylewką a prysznicem? tak aby dało się to bez problemu obsługiwać mokrymi, śliskimi rękami, żeby nie opadało (nie przełączało z prysznica na wylewkę) przy niskim ciśnieniu pod prysznicem, a jednocześnie nie groziło niespodziewanym prysznicem, jeśli poprzednio zapomniało się o przełączeniu z prysznica na wylewkę.

Miałeś ją w rękach Kaizen? Sceptycznie jestem nastawiony do tych chińskich badziewi niewiadomego pochodzenia. Przykład: rozpierdzieliła mi się słuchawka od prysznica w mieszkaniu, myślę sobie nie będę inwestował w coś normalnego to zamówię z allegro za grosza słuchawkę z wężem od razu w oplocie :D Na zdjęciu śliczne :D Przyszło, słuchawka lekka jak z papieru hehe, zamontowałem, woda jak leci to odgłos jak z hydrantu hehehe no ale ok na rok czasu przecierpie. Po miesiącu z węża zaczęło przeciekać nie wiadomo czemu... poszedłem do mrówki i wymieniłem na zwykły, pewno posłuży następne 10 lat (już komuś jak sprzedam mieszkanie ).

https://www.hansgrohe.pl/articledetail-ecostat-bateria-termostatyczna-wannowa-montaz-natynkowy-13112000

Mam tę od 2 lat i sprawdza się wyśmienicie. Szukałam baterii o takich parametrach:

- można złapać śliskimi rękami

- nie przełącza na wylewkę przy niskim ciśnieniu

- nie da się przypadkowo przełączyć na gorącą wodę (małe dzieci!)

Nie grozi niespodziewanym prysznicem, bo aby wyłączyć prysznic, trzeba zupełnie zamknąć dopływ wody. Puszczając wodę ponownie - trzeba wybrać: wylewka czy prysznic. Nie ma opcji "zapomnienia".

• 3 weeks później...