Claudynka 18.09.2018 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 (edytowane) Hej Proszę o informacje czy taki rozkład w kuchni sprawdzi się, który lepiej, co zmienić itp? P.S> Lodówka jest za murkiem z lewej strony (przed piekarnikiem) Edytowane 18 Września 2018 przez Claudynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.09.2018 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 to dwa różne układy.w pierwszym - otworzysz zmywarkę, bez haczenia o uchwyty szafek?Rozrysuj szafki w widoku z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 18.09.2018 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 tak, dwa różne układy ale w jednym tym samym pomieszczeniu. Nie znam dobrze programu więc mam takie rysunki: (co do zmywarki to będzie z prawej strony zlewu ale nie wiem czy wejdzie i będzie funkcjonalna) Szerokość zlewu to 98cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.09.2018 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 jakie chcesz mieć szafki narożne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 18.09.2018 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 obecnie mam z "łamanymi" drzwiczkami i się sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.09.2018 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 (edytowane) chodzi o wymiary. Tutaj przykład aranżacji w oparciu o szafki narożne 60x120 Edytowane 18 Września 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 18.09.2018 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 dziękujęa lepiej zlew od strony indukcji czy po drugiej stronie okna (bliżej lodówki?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.09.2018 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 (edytowane) W twoim układzie pracując nad zlewem można przypadkiem oparzyć się łokciem o garnki na płycie, bo obydwa urządzenia są w narożniku. Układ, jaki powyżej wkleiłam jest dla szafek 60x120 z systemami typu magic corner. http://img.drewno.pl/i/8431_1.jpg Są szafki z półkami typu nerka 90x60 Ale jak chcesz mieć zwykłe szafki narożne, to mają wymiar 90x90 i wówczas układ kuchni też się zmienia. Stąd było moje pytanie o te szafki narożne - jakie planujesz. Bo mogą być też takie: http://fotobudowa.pl/wp-content/uploads/2013/01/1359144387c1ae3.jpg Edytowane 18 Września 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 18.09.2018 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 ale jeśli będą to szafki pod zamówienie na wymiar to ma to jakieś znaczenie w jakim będzie to układzie? Tak mi sie zdawało, że daje swoją wizualizacje i firma po pomiarach robi tak szafki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 18.09.2018 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 ah juz wiem o co chodzi, Elfir Ty naprawdę sie pomocnie udzielasz na tym forum Tak sie zastanawiam czy ten MagicCorner narożny jest funkcyjny tzn czy tam wejdzie coś czy tylko parę rzeczy. U mnie teraz w szafke narożną to wchodzi tyle gratów i produktów spoż. że ho ho. w takim ot prostym systemie: http://www.ragormeble.pl/files/385dn.jpg obawiam sie tylko że może mi sie nie zmieścić zmywarka 60cm pod oknem przy takim otwieraniu, a zmyw. 45cm podobno jest mało użyteczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.09.2018 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 (edytowane) zmywarka 45 jest dla dwóch osób. Jak masz większą rodzinę to raczej będzie za mała, chyba, że garnki planujesz myc w zlewie. Zaletą tych wysuwanych systemów jest łatwy dostęp do zawartości szafki, chociaż pojemność mają mniejszą. Bo w tej tradycyjnej musisz kleknąć i pochylić się, by wyciągnąć coś z tyłu dolnej półki, na dodatek wyciągając wszystko co stoi przed. Przemyśl też spiżarnię - czy jest ustawna? Gdzie umieścisz półki? Czy nie lepiej powiększyć kuchnię? Na dodatek w wiatrołapie masz za mało miejsca by wstawić zwykłą szafę o głębokości 60 cm (bo masz wnękę tylko 45 cm) . Dom jest bez wentylacji mechanicznej? Edytowane 18 Września 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 18.09.2018 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 wiatrołap powiększyliśmy kosztem spiżarni aby była tam szafa 60cm. Półki w niej na jednej ścianie. Spiżarnia była w projekcie i tak została ale od początku wariant istniał aby jej nie było na poczet kuchni, więc zostały uwzględnione odpływy kanaliz. i wentylacja pod okap. Zastanawiam sie tylko co lepsze czy kuchnia większa o ok 1,5m czy taka jak jest + spiżarnia. Wentylacja grawit ale z wentylatorami na czujnik wilgotności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.09.2018 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 (edytowane) Zamiast siedziska możesz mieć blat i stołki chowane pod blatem. Edytowane 18 Września 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 18.09.2018 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 przepraszam ale nie ogarniam tej prezentacji chyba mam zbyt ścisłe myślenie rozumiem że wyburzamy ścianę od spiżarni i mamy kuchnie dłuższą o 1,5m i co dalej? Bo jakiś chaos mi sie z tymi szafami kojarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.09.2018 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Między spiżarnią a kuchnią jest komin, który blokuje nieco możliwość powiększania kuchni, bo w miejscu spiżarnianego okienka tworzy się dziwna wnęka. Dlatego inaczej podzieliłam wnętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.09.2018 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 18.09.2018 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 (edytowane) Między spiżarnią a kuchnią jest komin, który blokuje nieco możliwość powiększania kuchni nie mam komina murowanego. Opary w zamiarze mają lecieć do kominków dachówkowych. Dlatego też mogę całkowicie tą sciane usunąć, tylko czy to będzie na + ? P.S. Kurcze ale Ty szybko rysujesz... A tak na marginesie jaki kolor okien do wewnątrz najlepiej? Od zewnątrz orzech a od wewnątrz zastanawiam się na białym orzechem albo wichesterem. Edytowane 18 Września 2018 przez Claudynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.09.2018 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 wszystko zależy od tego jaki styl wnętrza i kolorystykę preferujesz.Biały jest uniwersalny i nie będziesz musiała się zastanawiać czy pasuje do podłogi i stolarki drzwiowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudynka 18.09.2018 23:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 już miesiąc sie zastanawiam... Do salonu pasuje mi brąz do kuchni jakoś nie specjalnie. Ogólnie widzę że duże pomieszczenia i duże brązowe okna bardziej pasują do siebie ale to może tylko moje gdybanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.09.2018 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2018 obejrzyj sobie na homebook wnętrza w stylu ktry preferujesz i zobacz jakie tam sa okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts