damdamw 18.09.2018 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Witajcie! Piszę z takim ogromnym zapytaniem, gdyż nie mam żadnego pomysłu jak wybrnąć z danej sytuacji. Dodam na wejściu, że w takim stanie wszystko zastałem-teraz muszę z tego wybrnąć. Brodzik prysznica jest 'wbity' do ściany, to znaczy został postawiony, a dopiero po tym przyszły płytki na ścianę. Problem w tym, że płytki kończą się, czy też zaczynają jakieś 1,5cm od kabiny... Jest wielka szpara, silikon był położony, ale szybko zaczął odchodzić. Łazienka na piętrze, więc kuchnia to odczuła... Co polecacie w takiej sytuacji? Muszę coś z tym zrobić, tylko nie mam nawet żadnej idei... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 18.09.2018 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Jesli brodzik jest plastikowy, to silikon powinien byc obojętny (nie kwaśny) aby nie odchodził od plastiku. To wiedza współczesna. Lata temu taką szeroką szparę miałem między żeliwną wanną a glazurą na krzywej ścianie. Dałem silikon na ścianę i na wannę, wolną przestrzeń wypełniłem jakimś grubym kablem koncentrycznym, od radiostacji w czarnym PCV. Jak związało, to po dwóch dniach dałem silikon na wierzchu, wykończenie przy pomocy mydła i służyło chyba z 10 lat, do nowej glazury. Demontaż wcale nie był łatwy. Zamiast kabla pewnie można było dać kawałek cienikiego węża ciśnieniowego, lecz dałem co miałem pod reką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts