testerix 18.09.2018 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 WitamMam dwie rury gazowe na działce obok siebie oznaczone są na mapce gn100 nieczyn. ,jeżeli są one nieczynne to moge bez problemu sie budować?, nie muszę już zadnych odleglosci od rury robic?Pozdrawiam https://zapodaj.net/8f8044f7f6c8f.png.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 18.09.2018 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Dopytałbym w urzędzie w pierwszej kolejności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
testerix 20.09.2018 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 W urzedzie nic nie wiedzą ;/ wysyłają do gazowni a w gazowni mowią że to nie ich, to dostaje informacje że jest to kopalni gazu ziemnego z innego miasta całkowicie.Dzwoniłem tam ale przez telefon nikt nic nie wie ;/;/ no paranoja. Mowili żeby wysłać oficjalne pismo ,wyśle i zobacze czy wogóle odpiszą, Takie coś powinno się móc e-maile'em wysłać a nie bawić sie w tych czasach w listy ;/;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 20.09.2018 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 (edytowane) Nie kombinuj. Email to nie dokument, przerabiałem to na radach budowy. Pismo z załącznkiem graficznym (mapa, kupiona z czerwonymi stemplami), masz dokument z odpowiedzią i masz czym sie podeprzeć na przyszłość. Email - nie wiadomo kto napisał, nie wiadomo kto podpisał = świstek. Email jest wygodny dopóki nie ma sporu, dochodzenia i sądu. Nie wiesz że kwity to najważniejsza sprawa przy inwestycji? Edytowane 20 Września 2018 przez Bertha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 20.09.2018 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Nie kombinuj. Email to nie dokument, przerabiałem to na radach budowy. Dzwoniłeś czyli wiesz do kogo napisać. Pismo z załącznkiem graficznym (mapa, kupiona z czerwonymi stemplami), masz dokument z odpowiedzią i masz czym sie podeprzeć na przyszłość. Email - nie wiadomo kto napisał, nie wiadomo kto podpisał = świstek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darvid 20.09.2018 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Sugeruję, aby wysyłać listem poleconym z opcją potwierdzenia odbioru. Otrzymasz zwrotkę, na której będzie data odbioru i podpis. Przyda się w razie wyjaśniania zachowania terminów na udzielenie odpowiedzi według kpa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 21.09.2018 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Nie kombinuj. Email to nie dokument, przerabiałem to na radach budowy. Dzwoniłeś czyli wiesz do kogo napisać. Pismo z załącznkiem graficznym (mapa, kupiona z czerwonymi stemplami), masz dokument z odpowiedzią i masz czym sie podeprzeć na przyszłość. Email - nie wiadomo kto napisał, nie wiadomo kto podpisał = świstek. e-mail, to pełnoprawne pismo urzędowe, takie samo jak papierowe. W taki e-mailu trzeba podać swoje dane czyli imię i nazwisko oraz adres do korespondencji(fizyczny, nie mailowy.) Ja nie podamy tych danych, nie otrzymamy odpowiedzi. Urząd zawsze wyśle papierowe, ale otrzymany mail jest traktowany dokładnie tak samo jak pismo papierowe wysłane pocztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.09.2018 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Jeśli masz podpis elektroniczny to owszem. Zwykły email jest do podważenia, z powodów które wcześniej opisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 21.09.2018 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 nie, do tego typu zapytania nie musisz posiadać podpisu elektronicznego, profilu zaufanego itp. Wystarczy zwykły e-mail. Muszą odpowiedzieć. Co innego jakbyś chciał jakąś umowę podpisać, wtedy tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts