JacekF 19.09.2018 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Dzień dobry kominiarz kazał zrobić mi zetkę w kotłowni. Kupiłem kanał wentylacyjny 220 x 90. Zastanawiam się która opcja byłaby lepsza czy wypuścić go przez ścianę na dole w kotłowni i do góry w warstwie ocieplenia styropianu ( 15 cm) Czy zrobić otwór przez ścianę i przez styropian u góry i puścić kanał po ścianie kotłowni?Która opcja będzie lepsza? Trochę się obawiam puszczać kanał wentylacyjny w warstwie ocieplenia ponieważ będzie on przykryty tylko 6 cm styropianu a zimne powietrze w zimę będzie ochładzać ścianę na prawie dwóch metrach długości. Znowu taki kanał wiszący na ścianie w kotłowni iteż nie wygląda zbyt estetycznie. Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 19.09.2018 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Ja będę dawał raczej w środku. Jaką zetkę kupiłeś? Podaj markę i cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 21.09.2018 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 W zimie kanał puszczony wewnątrz będzie mokry, będzie z niego kapała woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 21.09.2018 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 mam na zewnątrz i jest w ociepleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts