Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc mieszkanie 61m, 3 pokoje

olgap5

Recommended Posts

Witam,

proszę o pomoc w aranżacji mieszkania 3 pokoje 61m, budynek dopiero powstaje, więc można wprowadzić zmiany. Za wiele nie zmienimy, ale może coś można ulepszyć. Nasze potrzeby to: miejsce na biurko w salonie, chętnie mała wyspa w kuchni, i dużo miejsca do przechowywania. Sypialnie planujemy docelowo w mniejszym pokoju. Pozdrawiam

rzut.jpg

Dziękuje serdecznie za odpowiedz. Podoba mi się pomysł z przedpokojem i przesunietym wejściem do pokoju, bo w sypialni znajdzie sie miejsce na szafę, a i w przedpokoju troche zyskam miejsca. Nie do końca przkonuje mnie biurko w części kuchennej, bo tam bedzie komputer stojący, duzy monitor, drukarka, bardziej miejsce pracy dla informatyka niz mały kącik. Może zamienic je miejscami ze stołem w salonie? Pozdrawiam

chciałam stół w części salonowej, aby gosci nie podejmowac w kuchni.

Praca informatyka - nie będzie mu przeszkadzał telewizor w salonie?

może zrobić minipokoik:

debfeddd0d01ee3dgen.jpg

oddzielony takim przeszkleniem od kuchni:

e5639edef1cd4a4150df987409fe74c5.jpg

Edytowane przez Elfir

Przy wybieraniu mieszkania podobała mi sie taka wneka kuchenna bo od razu miałam przed oczami taki kącik ze zdjecia tzn z ławka z siedziskiem, ale widze ze ustawienie tam sprzetów tez ok i stół na granicy kuchni i salonu podoba mi sie.

kuchnia.jpg

Edytowane przez olgap5

• 3 weeks później...
Taką jadalnię z ławą można by spróbować zmieścić pod oknem w kuchni, tak jak jest to w oryginalnym projekcie, jednak wyjęcie stołu w przestrzeń pomiędzy salonem a kuchnią, pozwala na swobodne biesiadowanie przy nim nawet kilkunastu osób. Stół w kuchni raczej to uniemożliwia. Wiele więc zależy od zwyczajów domowników i ich życia towarzyskiego. Może można pod oknem zmieścić małą ławę i stolik śniadaniowy, a stół zostawić tak jak w ostatnim projekcie Elfir?