remontuje 20.09.2018 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Witam,zajmuję się remontem starego domu w którym wykonuje posadzkę w dwóch pokojach (około 20m2). We wtorek zamówiłem beton b25 na ostatnią warstwę która przychodzi na kolejno: 1. chudziak 2. folia 3. styropian 4. folia. Tego betonu dałem około 8 cm. Wypoziomowałem, zatarłem, etc. W taki sposób zostawiłem beton na noc. Następnego dnia (w środę) podlałem te 2 pokoje 2 razy łącznie około 30l wody. Dzisiaj również podlałem go 2 razy łącznie około 30l wody. Tu nachodzi moje pytanie ponieważ beton ten wciąż jest taki 'sypki' i nie jest zbytnio zżelowany. Czy tak powinno być? Jestem początkującym w tym temacie i bardzo się martwie więc bardzo proszę o poradę co z tym zrobić, czy dać więcej wody czy co. Chudziak po jednym podlaniu konewką o wiele mniejszej ilości zżelował i już następnego dnia można było po nim chodzić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 20.09.2018 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Witam, zajmuję się remontem starego domu w którym wykonuje posadzkę w dwóch pokojach (około 20m2). We wtorek zamówiłem beton b25 na ostatnią warstwę która przychodzi na kolejno: 1. chudziak 2. folia 3. styropian 4. folia. Tego betonu dałem około 8 cm. Wypoziomowałem, zatarłem, etc. W taki sposób zostawiłem beton na noc. Następnego dnia (w środę) podlałem te 2 pokoje 2 razy łącznie około 30l wody. Dzisiaj również podlałem go 2 razy łącznie około 30l wody. Tu nachodzi moje pytanie ponieważ beton ten wciąż jest taki 'sypki' i nie jest zbytnio zżelowany. Czy tak powinno być? Jestem początkującym w tym temacie i bardzo się martwie więc bardzo proszę o poradę co z tym zrobić, czy dać więcej wody czy co. Chudziak po jednym podlaniu konewką o wiele mniejszej ilości zżelował i już następnego dnia można było po nim chodzić. Pozdrawiam Jak najszybciej zgłoś reklamację do betoniarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remontuje 20.09.2018 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Na pewno to wada tego betonu? Beton oczywiscie nie zamawialem z gruszy tylko to byla taka lekko wilgotna ‚mieszanina’ ktora potem tylko nosilem wiaderkami do pokojow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 20.09.2018 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Dostałeś/mają dostępną na stronie instrukcję pielęgnacji?Mi wykonawca wylewki zabronil następnego dnia polewac, dopiero kolejnego miałem skropic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remontuje 20.09.2018 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Nie nie dostalem, nie maja dostepne na stronie. Tak jak napisalem wczesniej nie polewalem 1 dnia dopiero nastepnego dnia skropilem ta woda. Jak probuje wbic palec to wyczuwam twardosc ale z woerzchu jest caly czas warstwa sypkiego betonu ktorego z latwoscia mogę zedrzeć a pod spodem jest tak jak wsypywalem suchy sypki beton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts