mmmrbr 20.09.2018 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Witam, im bliżej wizyty elektryka tym więcej wątpliwości, czy moja kuchnię będzie funkcjonalna. Załączam rzut parteru oraz zdjęcie zaczerpnięte z fb. Mam zaplanowane niemal identyczne ustawienie (kolorystyka drewnopodobna z czernią, szarością), tyle że mam jeszcze spiżarkę w kuchni, która nieco przysłania lodówkę. Moje wątpliwości związane są: - z odległością płyty od zlewu (czy nie za duża) - czy spiżarka nie tworzy wrażenia zagracenia (zmniejszenia) przestrzeni - czy zamiast barku nie wybudować ściany i nie przymknąć kuchni, barek miał pełnić funkcję ograniczenia widoku na kuchnię i ewentualnego w niej bałaganu. Co do schodów, pierwotnie planowałam schody samonośne pełne z białymi podstopnicami, ale z biegiem czasu (patrząc na wolne miejsce na schodyj) coraz bliżej jestem zmiany pomysłu na schody ażurowe, tzn. drewniane ale bez podstopnic. Czy umiałby ktoś z Państwa pomóc w tym temacie i wyrysować w jakimś programie do projektowania wersję z pełnymi schodami i z ażurowymi. Schody z parteru mają być drewniane, dopiero od półpiętra spocznik i 5 schodów jest wylanych ii będą obłożone drewnem. Spocznik jest nad łazienką i schody lane tworzą skos w łazience pod nimi. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.09.2018 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 wizualizacja odbiega kształtem od rzutu. Gdzie jest spiżarka na wizualizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmrbr 21.09.2018 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Spiżarki na wizualizacji nie ma, to jest zdjęcie zaczerpnięte z fb. Patrząc na tę wizualizację to spiżarka miałaby być wzdłuż ściany gdzie jest lodówka, aż do barku, szerokość spiżarki 90 cm. Przejście pomiędzy barkiem a ścianą spiżarki na ok 100 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.09.2018 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 No to chyba piekarnik i lodówka ci nie wejdą w ten kąt za spiżarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fr3d3k 21.09.2018 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 wydaje mi sie, że koleżanka ma na myśli coś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.09.2018 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 wiem, ale odcinek od spiżarki do ściany z oknem jest za krótki by zmieściła się i lodówka i słupek z piekarnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmrbr 21.09.2018 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Dokładnie to mam na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 31.10.2018 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 Zmiana ustawień urządzeń kuchennych wg pomysłu z wizualizacji rzeczywiście jest ciekawsza, ale lepiej zrezygnować z wystającego bufetu na wysokości spiżarki (ogranicza wejście do kuchni). Wydaje się on zbędny, gdy obok stoi duży wieloosobowy stół w obszernej wnęce. Spiżarka zabiera trochę przestrzeni, ale ma uzasadnienie funkcjonalne, schowanie za nią lodówki porządkuje przestrzeń, piekarnik jednak z powodu zbyt małej ilości miejsca pewnie będzie musiał zostać umieszczony tradycyjnie pod płytą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts