virus191 24.09.2018 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Pomieszczenie 6x6m - sufit jest z desek o grubości 4,5cm, legary są od dołu - ładne drewno - od spodu nie chcę go niczym maskować. Czym to ocieplić od góry?Myślałem po prostu rozłożyć na poddaszu folię - zwykłą malarską i na to styropian 10cm połączyć go klejem w piance. Może na to opcjonalnie OSB. Domek typowo weekendowy. Dobrze myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 24.09.2018 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2018 Folia budowlana chyba trwalsza, jeśli malarska to gruba. Na to 2 x 15 cm wełny Ursa Platinum ze składu budowlanego a nie marketowa!! Jest duża rożnica!Na to OSB nie położysz, w celach inspekcyjnych środkiem zamontuj na kilku podporach (nad belkami) pokładełko szerokie na stopę (dwie deski), aby popatrzeć od czasu do czasu na wełne z góry. Z takiego pokładełka bedziesz układał wełnę, (rolka na lewo, rolka na prawo) bo chyba w rolce jest około 3m długości, szerokość na pewno 1,25m. W zeszłym roku wyrobiłem całą paletę, pyli bardzo umiarkowanie, rękawice zwykłe owszem wskazane, okulary według BHP. Dla mnie nie były niezbędne. Izolacja stropu jest najważniejsza, gdyż przez sufit są najwieksze straty - największa różnica temperatur. Podanie nazwy wyrobu to nie jest reklamą, to jest omówienie walorów użytkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts