kammaje 18.08.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 odnośnie tego obejścia zachdniegohttp://www.obejscie-zachodnie.szczecin.pl/index2.htm to mam pytanie. Na 14'tym km jest droga w lewo taka czarna, która dochodzi do takiej innej drogi. I ta droga tak jakby dochodziła do Dobrej łącząc się z tą drogą "krajobrazową" Lubieszyn-Dobra. Czy ktoś może potwierdzić, że tam jest droga przejezdna dla normalnego samochodu?? jechałem w weekend tą drogą w Wąwelnicy i nic takiego tam nie widziałem. jest takie fajne rondo a na nim odbicie do oczyszczalni ścieków (???), ale to chyba nie to?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 18.08.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 pozdrowionka dla Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejmar 18.08.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Czy może ktoś polecić jakiś w miarę tanich architektów do adaptacji projektu domku na działkę budowlaną. Serdecznie z góry dziękuje. (Tych co ja odwiedziłem to ,o boszsze) wyslalem Wam na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 18.08.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 odnośnie tego obejścia zachdniego http://www.obejscie-zachodnie.szczecin.pl/index2.htm to mam pytanie. Na 14'tym km jest droga w lewo taka czarna, która dochodzi do takiej innej drogi. I ta droga tak jakby dochodziła do Dobrej łącząc się z tą drogą "krajobrazową" Lubieszyn-Dobra. Czy ktoś może potwierdzić, że tam jest droga przejezdna dla normalnego samochodu?? jechałem w weekend tą drogą w Wąwelnicy i nic takiego tam nie widziałem. jest takie fajne rondo a na nim odbicie do oczyszczalni ścieków (???), ale to chyba nie to?? Jak przejezdza sie ta nowa droga asfaltowa z Wawelnicy do Redlicy to na tym minirondzie mozna odbic w lewo . To jest taka droga polna , ktora prowadzi do oczyszczalni a potem dalej przez osiedle nowobudujacych sie domkow (nowa Redlica) a potem dalej wyjezdza sie na Wolczkowo na ulice zielona. Nie sadze jednak aby ta polna droga byla wykorzystana na budowe obejscia. Z tego co widze na mapce przebiega ona jeszcze za Stara Redlica. Tzn. Jadac ponownie droga z Wawelnicy na Redlice mija sie to malenkie rondo i dojezdza sie do Redlicy (doslownie 4 czy 5 starych domow). Za tymi budynkami jest lasek a za laskiem Bezrzecze. I wlasnie z mapki , gdzie jest narysowana trasa obejscia wynika , ze nowa trasa przetnie ta jezdnie za Redlica Stara ale jeszcze przed tym laskiem. Ale nagmatwalam . Jak ktos tam byl to chyba wie o co chodzi . Nie mam pojecia gdzie ta droga wyleci w Wolczkowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 18.08.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Jak przejezdza sie ta nowa droga asfaltowa z Wawelnicy do Redlicy to na tym minirondzie mozna odbic w lewo . To jest taka droga polna , ktora prowadzi do oczyszczalni a potem dalej przez osiedle nowobudujacych sie domkow (nowa Redlica) a potem dalej wyjezdza sie na Wolczkowo na ulice zielona. Zjazd z minironda jest jasny, ale ta droga wg mapy wychodzi przed Dobrą - pomiędzy 59 a 60 na mapce. A nie w Wołczkowie. Może mapa się myli, ale w takim razie czy do Dobrej jest tam droga na auto?? Nie mam pojecia gdzie ta droga wyleci w Wolczkowie. Wygląda na to, że przy rowku - jak się jedzie z Wołczkowa do Dobrej na pierwszym zakręcie w lesie jest odbicie w lewo i droga biegnie wzdłuż rowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matam 18.08.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Witam, we wtorek odbieram pozwolenie na budowe z Polic i chcialbym jeszcze w tym roku zrobic stan zero. staralem sie o liste polecanych wykonawcow ale Matam chyba na wakacjach... czy moze ktos udostepnic mi liste??? dziekuje z gory pozdrawiam marek [email protected] Hmm Nie widze Twojej prosby o liste ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 18.08.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Czy może ktoś polecić jakiś w miarę tanich architektów do adaptacji projektu domku na działkę budowlaną. Serdecznie z góry dziękuje. (Tych co ja odwiedziłem to ,o boszsze) wyslalem Wam na priva ja również wysłałam na priv moją panią architekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigri 18.08.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 Nasza przygoda z oknami ciągnie się do teraz chociaż okna montowane były w grudniu i nie chodzi tu o firmę (mamy profil Veka, ) tak naprawdę bardzo istotna jest firma motując dane okna. Powiem tak: na takich partaczy jak my trafiliśmy to przechodzi ludzkie pojęcie, kompletnie się nie znali na montażu, jak im nie pasowały listwy przyokienne (pękła szyba i trzeba było je wyjąć) to je poprzycinali ( wzieli na odwrót górną na dolną, a dolną na górną dlatego nie pasowały), a teraz są szpary. Przyjeżdżało dwóch i ogólnie prześcigali się który dłużej trzyma ręce w kieszeni. Ogólnie szkoda gadać, ale przestrzegam. Trzeba samemu się przeszkolić w montażu i patrzeć im na ręce a możesz powiedzieć z której firmy tacy "fachowcy", co bym przypadkiem na nich nie trafiła?poszło na priv to i ja poprosze Mariusz poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz626 18.08.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2008 poszło na priv dzięki wielkie, pzdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oczek 19.08.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Nasza przygoda z oknami ciągnie się do teraz chociaż okna montowane były w grudniu i nie chodzi tu o firmę (mamy profil Veka, ) tak naprawdę bardzo istotna jest firma motując dane okna. Powiem tak: na takich partaczy jak my trafiliśmy to przechodzi ludzkie pojęcie, kompletnie się nie znali na montażu, jak im nie pasowały listwy przyokienne (pękła szyba i trzeba było je wyjąć) to je poprzycinali ( wzieli na odwrót górną na dolną, a dolną na górną dlatego nie pasowały), a teraz są szpary. Przyjeżdżało dwóch i ogólnie prześcigali się który dłużej trzyma ręce w kieszeni. Ogólnie szkoda gadać, ale przestrzegam. Trzeba samemu się przeszkolić w montażu i patrzeć im na ręce a możesz powiedzieć z której firmy tacy "fachowcy", co bym przypadkiem na nich nie trafiła?poszło na priv to i ja poprosze Mariusz Na górze tej strony my też zwracaliśmy się z prośbą, niestety bez odzewu. Ponawiamy prośbę o wiadomość na priv jeśli oczywiście można i to nie kłopot. Inna sprawa jest taka, że szukamy solidnej bramy do garażu dwustanowiskowego, ale dobrze ocieplonej z porządną automatyką. Opinie o normstahlu (czy jakoś tak) są nie za dobre. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 19.08.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Nasza przygoda z oknami ciągnie się do teraz chociaż okna montowane były w grudniu i nie chodzi tu o firmę (mamy profil Veka, ) tak naprawdę bardzo istotna jest firma motując dane okna. Powiem tak: na takich partaczy jak my trafiliśmy to przechodzi ludzkie pojęcie, kompletnie się nie znali na montażu, jak im nie pasowały listwy przyokienne (pękła szyba i trzeba było je wyjąć) to je poprzycinali ( wzieli na odwrót górną na dolną, a dolną na górną dlatego nie pasowały), a teraz są szpary. Przyjeżdżało dwóch i ogólnie prześcigali się który dłużej trzyma ręce w kieszeni. Ogólnie szkoda gadać, ale przestrzegam. Trzeba samemu się przeszkolić w montażu i patrzeć im na ręce a możesz powiedzieć z której firmy tacy "fachowcy", co bym przypadkiem na nich nie trafiła?poszło na priv to i ja poprosze Mariusz Na górze tej strony my też zwracaliśmy się z prośbą, niestety bez odzewu. Ponawiamy prośbę o wiadomość na priv jeśli oczywiście można i to nie kłopot. Inna sprawa jest taka, że szukamy solidnej bramy do garażu dwustanowiskowego, ale dobrze ocieplonej z porządną automatyką. Opinie o normstahlu (czy jakoś tak) są nie za dobre. Pozdrawiamy. Dlaczego o Normstalu sa zle opinie . Mam ja niecaly rok i jest super solidna ,automatyka dziala bardzo dobrze . Drugi raz jak bym kupowala to tez byla by ta brama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oczek 19.08.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Nasza przygoda z oknami ciągnie się do teraz chociaż okna montowane były w grudniu i nie chodzi tu o firmę (mamy profil Veka, ) tak naprawdę bardzo istotna jest firma motując dane okna. Powiem tak: na takich partaczy jak my trafiliśmy to przechodzi ludzkie pojęcie, kompletnie się nie znali na montażu, jak im nie pasowały listwy przyokienne (pękła szyba i trzeba było je wyjąć) to je poprzycinali ( wzieli na odwrót górną na dolną, a dolną na górną dlatego nie pasowały), a teraz są szpary. Przyjeżdżało dwóch i ogólnie prześcigali się który dłużej trzyma ręce w kieszeni. Ogólnie szkoda gadać, ale przestrzegam. Trzeba samemu się przeszkolić w montażu i patrzeć im na ręce a możesz powiedzieć z której firmy tacy "fachowcy", co bym przypadkiem na nich nie trafiła?poszło na priv to i ja poprosze Mariusz Na górze tej strony my też zwracaliśmy się z prośbą, niestety bez odzewu. Ponawiamy prośbę o wiadomość na priv jeśli oczywiście można i to nie kłopot. Inna sprawa jest taka, że szukamy solidnej bramy do garażu dwustanowiskowego, ale dobrze ocieplonej z porządną automatyką. Opinie o normstahlu (czy jakoś tak) są nie za dobre. Pozdrawiamy. Dlaczego o Normstalu sa zle opinie . Mam ja niecaly rok i jest super solidna ,automatyka dziala bardzo dobrze . Drugi raz jak bym kupowala to tez byla by ta brama Słabo ocieplona, pilot z czterema przyciskami, z których działa tylko jeden, nie można otworzyć bramy na pół gwizdka i zamknąć, bo otwiera się cała, nigdy nie wiesz zamykając bramę z domu czy jest otwarta czy zamknięta i musisz pilnować czy zamknęłaś czy otworzyłaś. Opinię taką usłyszałam od użytkownika, który kupował okna i bramę w m&s. Może to jednostkowy przypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 19.08.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Nasza przygoda z oknami ciągnie się do teraz chociaż okna montowane były w grudniu i nie chodzi tu o firmę (mamy profil Veka, ) tak naprawdę bardzo istotna jest firma motując dane okna. Powiem tak: na takich partaczy jak my trafiliśmy to przechodzi ludzkie pojęcie, kompletnie się nie znali na montażu, jak im nie pasowały listwy przyokienne (pękła szyba i trzeba było je wyjąć) to je poprzycinali ( wzieli na odwrót górną na dolną, a dolną na górną dlatego nie pasowały), a teraz są szpary. Przyjeżdżało dwóch i ogólnie prześcigali się który dłużej trzyma ręce w kieszeni. Ogólnie szkoda gadać, ale przestrzegam. Trzeba samemu się przeszkolić w montażu i patrzeć im na ręce a możesz powiedzieć z której firmy tacy "fachowcy", co bym przypadkiem na nich nie trafiła?poszło na priv to i ja poprosze Mariusz Na górze tej strony my też zwracaliśmy się z prośbą, niestety bez odzewu. Ponawiamy prośbę o wiadomość na priv jeśli oczywiście można i to nie kłopot. Inna sprawa jest taka, że szukamy solidnej bramy do garażu dwustanowiskowego, ale dobrze ocieplonej z porządną automatyką. Opinie o normstahlu (czy jakoś tak) są nie za dobre. Pozdrawiamy. Dlaczego o Normstalu sa zle opinie . Mam ja niecaly rok i jest super solidna ,automatyka dziala bardzo dobrze . Drugi raz jak bym kupowala to tez byla by ta brama Słabo ocieplona, pilot z czterema przyciskami, z których działa tylko jeden, nie można otworzyć bramy na pół gwizdka i zamknąć, bo otwiera się cała, nigdy nie wiesz zamykając bramę z domu czy jest otwarta czy zamknięta i musisz pilnować czy zamknęłaś czy otworzyłaś. Opinię taką usłyszałam od użytkownika, który kupował okna i bramę w m&s. Może to jednostkowy przypadek. Brame mozna otwozyc na pol gwistka brama jest tak samo ocieplona jak u konkurencji np w Hörmannie . Pilot moze nie jest bardzo ladny bo zwykly plastikowy ale dziala bardzo dobrze nawet z odleglosci okolo 50m . Duzym atutem jest panel wyglada bardzo dobrze (duzo lepiej niz bramy innych producentow montowane u sasiadow w zblizonym czasie )i to ze z brama po awari pradu nic sie nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 19.08.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Bryta jaki panel bramy wybrałaś i jaką automatykę? Masz zdjęcie swojej bramy? Jak masz to pokasz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szydas 19.08.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Słabo ocieplona, pilot z czterema przyciskami, z których działa tylko jeden, nie można otworzyć bramy na pół gwizdka i zamknąć, bo otwiera się cała, nigdy nie wiesz zamykając bramę z domu czy jest otwarta czy zamknięta i musisz pilnować czy zamknęłaś czy otworzyłaś. to raczej kwestia zaprogramowania pilota i automatyki. szczegóły w instrukcji pilot z tyloma guzikami przyda się, jak będziesz montował napęd do bramy wjazdowej, dodatkowo możesz używać go do załączania alarmu (jak w samochodzie) czy choćby zapalenia światła na podjeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 19.08.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Bryta jaki panel bramy wybrałaś i jaką automatykę? Masz zdjęcie swojej bramy? Jak masz to pokasz Pozdrawiam Zdjecie dam w przyszlym tygodniu bo na tych co mam to nie bardzo widac panel . Naped mam orginalny Normstal bo jak ja bralam brame to byla promocja . A firma w ktorej kupowalam bardzo chwalila te napedy . Mozna bylo wziasc za doplata naped innej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 19.08.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Witam wieczorową porą, I od razu pytanie: czy ktoś kupował drzwi Gerdy u któregoś z ich autoryzowanych szczecińskich dystrybutorów tj. TOMEX lub ABRA? Proszę o opinię co co obsługi, jakości montażu ... czy były znizki!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigri 19.08.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Nasza przygoda z oknami ciągnie się do teraz chociaż okna montowane były w grudniu i nie chodzi tu o firmę (mamy profil Veka, ) tak naprawdę bardzo istotna jest firma motując dane okna. Powiem tak: na takich partaczy jak my trafiliśmy to przechodzi ludzkie pojęcie, kompletnie się nie znali na montażu, jak im nie pasowały listwy przyokienne (pękła szyba i trzeba było je wyjąć) to je poprzycinali ( wzieli na odwrót górną na dolną, a dolną na górną dlatego nie pasowały), a teraz są szpary. Przyjeżdżało dwóch i ogólnie prześcigali się który dłużej trzyma ręce w kieszeni. Ogólnie szkoda gadać, ale przestrzegam. Trzeba samemu się przeszkolić w montażu i patrzeć im na ręce a możesz powiedzieć z której firmy tacy "fachowcy", co bym przypadkiem na nich nie trafiła?poszło na priv to i ja poprosze Mariusz Na górze tej strony my też zwracaliśmy się z prośbą, niestety bez odzewu. Ponawiamy prośbę o wiadomość na priv jeśli oczywiście można i to nie kłopot. Inna sprawa jest taka, że szukamy solidnej bramy do garażu dwustanowiskowego, ale dobrze ocieplonej z porządną automatyką. Opinie o normstahlu (czy jakoś tak) są nie za dobre. Pozdrawiamy. Nie zauważyłam Juz poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 19.08.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Witam wieczorową porą, I od razu pytanie: czy ktoś kupował drzwi Gerdy u któregoś z ich autoryzowanych szczecińskich dystrybutorów tj. TOMEX lub ABRA? Proszę o opinię co co obsługi, jakości montażu ... czy były znizki!? Cześć my mamy w mieszkaniu antywłamaniówki Gerdy kupowaliśmy w ABRA. Sprawują się bardzo dobrze. Ekipa, która montowała nam drzwi zrobiła to bardzo dobrze, ale było to 4 lata temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz626 19.08.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 witam, poproszę o Wasze opinie na temat firmy Safanów (dachy), nikt u nich nie kupował? pzdr Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts