Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

A było, było. Tylko nie kwalifikowało się na forum, bo reklamą było ;) Najlepsze było, że gość oferował się ze swoim superprofesjonalizmem w instalacjach, a na drugim forum dopytywał się o kominek z płaszczem wodnym, bo nie wiedział jaki kupić :D

Bo pozniej chcial zachwalac jakis produkt niby polecony przez instalatora...

A było, było. Tylko nie kwalifikowało się na forum, bo reklamą było ;) Najlepsze było, że gość oferował się ze swoim superprofesjonalizmem w instalacjach, a na drugim forum dopytywał się o kominek z płaszczem wodnym, bo nie wiedział jaki kupić :D

Bo pozniej chcial zachwalac jakis produkt niby polecony przez instalatora...

witam ponownie coz... spodziwalem sie takiej reakcji lacznie z usunieciem postu ... :D

czasem tylko zbyt szybkie osady sa mylne o czym chyba kazdy z nas sie niejeden raz przekonał

pozdrawiam budujacych i do zobaczenia moze na budowie :D

Witajcie :D

jestem nowa na forum, wcześniej jedynie przeglądałam Wasze wpisy aby zdobyć trochę informacji :wink: .

Mamy zamiar zacząc w tym roku budowę bliźniaka Bella 2 w Mierzynie. Narazie jestem na poczatkowym etapie papierologi i dość pilnie poszukuję jakiegos dobrego i niedrogiego architekta do adaptacji oraz wykonawców.

Będę wdzięczna za Waszą pomoc :)

Poszło na prv

Mam problem z tynkami, chodzi mianowicie o to jakie wybrać? Gipsowe czy cementowo-wapienne? Rozmawiałam z kilkoma wykonawcami i mam juz mętlik w głowie. Które lepsze, trwalsze? Słaszałam nawet opinie ze gipsowych nie trzeba szpachlowac. Doradzcie cos. Pozdrawiam

To jest kolejny dylemat- rzeka. Ile ludiz tyle opini. Kazdy swoje chwali. Co do tynkow gispowych bez szpachlowania to na forum byl o tym watek.

My wybralismy cementowe-wapienne.

czy ktośmoże polecić kierownika budowy do budowanego domu w Dobrej?

optymalnie ktoś z Dobrej?

Kiedy planujesz rozpoczęcie budowy?

planuje rozpoczęcie budowy na początku marca - chyba że pogoda pozwoli wcześniej. mam już kilka namiarów czy kwota 4 tyś za prowadzenie całej inwestycji jest do zakceptowania?

planuje rozpoczęcie budowy na początku marca - chyba że pogoda pozwoli wcześniej. mam już kilka namiarów czy kwota 4 tyś za prowadzenie całej inwestycji jest do zakceptowania?

Witaj,

ciężko mi powiedzieć, czy ta kwota jest dla Ciebie do zaakceptowania :D W końcu to Ty wiesz, czy jesteś w stanie/chcesz tyle dać ;) Od nas kierownik budowy bierze 2,5kzł za cały dom. Oczywiście, na budowie nie jest codziennie, ale jak chcieliśmy się o coś zapytać, to nie było problemu żeby się zjawił "ponadplanowo". Wiemy też, że przyjeżdżał na budowę pomiędzy poszczególnymi etapami (etapy budowy były ściśle powiązane z etapami płatności) i patrzył na jakość wykonania.

żólwik

Mam problem z tynkami, chodzi mianowicie o to jakie wybrać? Gipsowe czy cementowo-wapienne? Rozmawiałam z kilkoma wykonawcami i mam juz mętlik w głowie. Które lepsze, trwalsze? Słaszałam nawet opinie ze gipsowych nie trzeba szpachlowac. Doradzcie cos. Pozdrawiam

My też mamy cementowo-wapienne (podobno są zdrowsze :) )

A.

My też mamy cementowo-wapienne (podobno są zdrowsze :) )

A.

Ja natomiast czytałem, że gipsowe lepiej wpływają na wilgotność w pomieszczeniach. Jak jest wyższa wilgotność - wchłaniają ją i jak wilgotność w pomieszczeniu spada, to oddają ją do pomieszczenia.

To tak, żeby wybór nie był łatwiejszy ;)

pozdrówka, żółwik

WITAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW

Po raz kolejny chciałabym ostrzec Szczecinian i zresztą nie tylko bo nawet w Bielsku Białej potrafili oszukać ludzi na pieniądze, mam na mysli oczywiście firmę DREW-PAL WALDEMAR PRZYBYŁO. Firma ta sprytnie oszukuje inwestorów którzy się budują , naciąga na zaliczki , niesolidnie wykonuje swoje obowiązki po czym zwija swój interes i cichcem ucieka z budowy. Pragnę jeszcze podkreślić , aby moje słowa nie były gołosłowne, że firma ta ma wiele spraw założonych w Sądzie, widnieje również w Rejestrze dłuzników, mimo tego nadal znajduje ufnych mu inwestorów(potrafi nieźle mamic ludzi).

WITAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW

Po raz kolejny chciałabym ostrzec Szczecinian i zresztą nie tylko bo nawet w Bielsku Białej potrafili oszukać ludzi na pieniądze, mam na mysli oczywiście firmę DREW-PAL WALDEMAR PRZYBYŁO. Firma ta sprytnie oszukuje inwestorów którzy się budują , naciąga na zaliczki , niesolidnie wykonuje swoje obowiązki po czym zwija swój interes i cichcem ucieka z budowy. Pragnę jeszcze podkreślić , aby moje słowa nie były gołosłowne, że firma ta ma wiele spraw założonych w Sądzie, widnieje również w Rejestrze dłuzników, mimo tego nadal znajduje ufnych mu inwestorów(potrafi nieźle mamic ludzi).

co ta firma proponuje? Jakie usługi czy towary ? (domyślam się że związne z drewnem :D )

A.

Mój bierze właśnie 4k za SSO. Jeśli chcesz namiar na prv to daj znać-zaznaczam, że najpierw muszę go zapytać czy jest zainteresowany-rozumiesz, ciągle go zatrudniam :wink:

Mam prośbę: powiedzcie jaką firmę ochroniarską macie i jakie są koszty miesięcznego monitoringu.

Będę wdzięczna.

Nie wiem czy brać urządzenia z firmy czy kupować na własną rękę? Co radzicie?

A.

Nas będzie ochraniał solid. W Dobrej abo wynosi 60zł netto.

Pozdrówka, żółwik